Key Account Manager- Globala Segmentet till Elpress AB

Om tjänsten

Då vår nuvarande Key Account Manager går vidare till nya utmaningar inom koncernen söker vi efterträdaren.
En spännande utmaning om du motiveras av förhandlingssituationen, affärsmannaskap och högt uppsatta mål.
Ta chansen att få arbeta i en internationell organisation där du får vara med att utveckla företaget och får möjlighet att sätta din prägel på tjänsten.

Koncernen präglas av entreprenörskap och försäljningsfokus samt befinner sig i stark tillväxt. Det är därför synnerligen viktigt att du trivs och blir engagerad i en sådan miljö.

Om företaget

Elpress AB med huvudkontor i Kramfors tillverkar och marknadsför kontaktpressningssystem för elektriska ledarförbindningar. Elpress är marknadsledande i Norden och säljer bland annat till krävande transformator-, vindkraftverks-, tåg- och fordonskunder över hela världen.
Utveckling och tillverkning av systemen sker i Kramfors. Förutom moderbolaget finns försäljningskontor i Stockholm, Sundsvall, Danmark, Tyskland, USA samt Kina. Totalt är vi ca 160 personer i koncernen och omsätter 360 Mkr med god lönsamhet och stark tillväxt. Elpress AB ägs av Lagercrantz Group AB, som är noterat på Stockholmsbörsen.
För närmare information; www.elpress.se.

Arbetsuppgifter

Som Key Account Manager inom det Globala Segmentet kommer du självständigt driva och ansvara för kunder inom Renewable Energy. Du har ansvaret att strategiskt och konsultativt bedriva försäljningen av våra produkter och tjänster. Det är viktigt att agera som en stark samarbetspartner gentemot våra största kunder. Du arbetar gentemot befintliga kunder men kommer även fokusera på att bygga upp nya relationer och kunder för att bidra till Elpress uppsatta försäljningsmål och strategier.

Vidare kommer du;

 • Bedriva nykundsbearbetning och utveckla försäljningen globalt.
 • Ansvara för offerter, avtal och tekniska kundanpassningar.
 • Delta på branschmässor internationellt.
 • Arbeta med affärssystemen M3 och CRM.
 • Samarbeta och bidra till utvecklingen inom segmenten, men även inom hela koncernen.
 • Det kan förekomma ansvar för utbildningsinsatser ute hos kunder.
 • Budgetansvar inom aktuellt segment.

Tjänsten innefattar ca 80-100 resdagar/ år.

Placeringsort: Flexibelt men gärna vid något av våra kontor i Kramfors, Sundsvall eller Stockholm. För rätt kandidat finner vi den bästa lösningen för båda parter.

Kvalifikationer

Du har med fördel en akademisk utbildning som ingenjör med inriktning inom elteknik/ elkraft, maskinteknik, industriell ekonomi eller motsvarande. Alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet från fordons- eller järnvägsindustrin.

Du kan uppvisa goda försäljningsresultat från dina tidigare roller och det är meriterande om du har erfarenhet av internationell teknisk försäljning med mycket resor.

Som person är du självständig, drivande och målmedveten. Du motiveras av utmaningar, höga mål och att få vara med och påverka. Vidare är du affärsmässig, har en god kommunikationsförmåga och trivs med att skapa nya relationer. Rollen kräver även att du trivs i en konsultativ roll och har en god ekonomisk förståelse samt kan verka både operativt samt strategiskt.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska, gärna ytterligare något språk.

Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten då vi värderar lyhördhet, rätt attityd och ambition högt. Vidare är det viktigt att Elpress värdegrund; tillit, passion, kvalitet och utveckling genomsyrar ditt sätt att arbeta.

Övrigt

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Sandwall på KFX HR- partner 070- 663 19 89.
Sökande till denna tjänst kan få genomgå personlighetstest, kompetenstest och bakgrundskontroll.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 191004.

Company logotype
 • Kramfors
 • Ansök senast 2019-10-04
 • Heltid
 • Anställning: Tillsvidareanställning
 • Bransch: Försäljning/Affärsutveckling
 • Inkommet: 2019-09-12
Sök tjänst
Tipsa en vän Dela Tweeta Länka
Skriv ut

Relaterade tjänster

Se alla annonser
Glömt lösenord Registrera dig Tidrapportera
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan