En erfaren HR-Specialist vid din sida

I ditt samarbete med KFX får du en trygg och erfaren partner med bred HR-kompetens. Kontakta KFX för erfarna HR-specialister i Stockholm, Göteborg, Sundsvall och Malmö.

LÄS MER

I ditt samarbete med KFX får du en trygg och erfaren partner med bred HR-kompetens. Kontakta KFX för erfarna HR-specialister i Stockholm, Göteborg, Sundsvall, och Malmö.

Vad är en HR-specialist?

Att någon är HR-specialist, vad betyder det? En HR-specialist arbetar nära medarbetarna för att upptäcka förbättringsområden och utveckla kompetensen som finns inom företaget. HR-specialisten är ofta en god människokännare och har utbildning inom HR, personal och arbetsmiljöfrågor. Det är en kort beskrivning av vad en HR-specialist är.

Vad gör en HR-specialist?

En HR-specialist från KFX kan hjälpa dig med att undersöka, intervjua, anställa och placera arbetstagare. En KFX HR-specialist guidar de anställda effektivt genom HR-processer och ser till att alla förstår dem. De är också direkt involverade i annat HR-arbete som relaterar till kompensationer och förmåner, personalrelationer och även träning av personal.

HR-specialistens arbetsuppgifter

En HR-specialists arbetsområde är brett och arbetsuppgifterna kan variera beroende på dina behov. HR-specialisten kan hjälpa företaget med följande:

 • Utredning av personalbehov
 • Rekrytering, platsannonsering, göra intervjuer och ta in referenser
 • Förbereda och kontrollera kompensation- och förmånspaket
 • Överse hälso- och livsförsäkringsprogram
 • Implementera träning- och utvecklingsplaner
 • Planera kvartalsvis och årliga utvecklingssamtal
 • Informera anställda om förmåner de är berättigade till (t.ex. extra semesterdagar)
 • Uppdatera personalarkivet med information om nyanställda och/eller förändringar i anställningsstatus
 • Upprätthålla organisationsplaner, jobbeskrivningar och lönearkiv
 • Förutse anställningsbehov och se till att rekryteringsprocessen är smidig
 • Kontrollera budgets för olika avdelningar
 • Processa frågor och funderingar från anställda gällande allt från arbetsmiljö till jämställdhet och besvara dem
 • Framtagning av underlag inför förhandlingar om löner och anställningsvillkor
 • Delta i eller representera företaget vid förhandlingar
 • Rådgivning och stöd vid sjuk- och hälsofrågor
 • Omplacering av personal

När behöver ni en HR-specialist?

Har företagets HR-relaterade ärenden växt till den grad att de hamnar i vägen för den dagliga verksamheten? Då kan det vara dags att anlita en HR-specialist. Tyvärr finns det inget hemligt recept som berättar för hur många anställda som krävs, eller hur stora problemen måste vara, för när du bör anlita en HR-specialist. Ingen industri är heller den andra lik och många branscher arbetar under helt olika förutsättningar. Men, det finns ett par grundläggande frågor du kan ställa dig själv för att hjälpa dig att komma fram till ett beslut.

Vad är er tid värd?

Små, agila företag klarar ofta av att hantera sina egna HR-relaterade ärenden. Men allt eftersom ett företag växer, desto fler och större ärenden och problem dyker upp. Var går smärtgränsen för när det dagliga arbetet blir lidande på grund av att HR tar alltför stor plats? Om HR-relaterade ärenden tar upp alldeles för mycket av din tid, eller kommer i vägen för den dagliga verksamheten, anlita en HR-specialist som kan fokusera obehindrat på HR.

Vad behöver ni för stöd från HR-specialisten?

HR-specialists arbetsuppgifter annorlunda. Börja med att identifiera dina företagsbehov och se över om du behöver en HR-specialist som tar hand om ett specifikt område, eller större delen av ditt HR-behov.

Heltidsanställd eller HR-konsult?

KFX är medvetna om att små till medelstora företag ofta har svårt att rättfärdiga kostnaden av att ha en HR-anställd på heltid. HR-ärendena är helt enkelt för små eller för få för att sysselsätta en HR-anställd på heltid. I sådana fall kan en HR-konsult vara det bästa alternativet. Då får ditt företag tillgång till rätt kompetens just när den behövs som mest.

Bedriver du ett litet företag och behöver enbart en HR-specialist i Göteborg på deltid, eller behövs en hel HR-avdelning med flera HR-specialister för din butikskedja i Stockholm? Inga problem. Vi erbjuder skräddarsydda och skalbara lösningar där vi tar företagets förutsättningar och behov i beaktning för att skapa den perfekta lösningen för dig.

Varför det är viktigt att satsa på HR-området

Personalen är ditt företags viktigaste tillgång. Det spelar ingen roll om du erbjuder en unik produkt om du inte har engagerad och kunnig personal i kundtjänst, på lagret eller i ledningen. Det är i slutänden medarbetarna som skapar framgång. Att hålla personalen nöjd är därför viktigt på många olika sätt.

Nöjda medarbetare:

 • Är mer effektiva
 • Sprider positivitet på arbetsplatsen
 • För fram kreativa idéer
 • Blir ambassadörer för företaget
 • Har färre sjukdagar

För att tillfredsställa personalens behov är det nödvändigt att investera på HR-området. På så sätt ser du till att behålla kompetent personal, hjälpa medarbetare att nå sin fulla potential och att rekrytera ny kompetens till företaget. Att satsa på HR-frågor kan betyda allt ifrån att anställa en hel HR-avdelning till att anlita en HR-specialist som stöttar ditt företag på vissa specifika områden. Det viktigaste är att du för ett långsiktigt HR-arbete.

Läs mer om vad en HR-specialist kan göra för dig. Kontakta KFX om du har fler frågor kring följande:

 • Vad är HR-specialist?
 • Vad gör en HR-specialist?
 • Vad har en HR-specialist för arbetsuppgifter?
 • När behöver du en HR-specialist?

Läs mer om våra lokala HR-specialister:

Behöver du personal?

Bemanning, rekrytering eller karriärvägledning vid en omställning. KFX är din HR-Partner som kan hjälpa dig med det mesta! Välj ort och fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag.

VÅRA KUNDER

Vi har hjälpt många. Låt oss hjälpa er!

Här är ett urval av de kunder vi hjälpt att hitta personal. Vårt mål är att vara bemanningsbranschens bästa arbetsgivare. Det innebär att du som kund får en service utöver det vanliga – samtidigt som vi själva har roligare på jobbet. För medarbetare som trivs och mår bra utför ett bättre arbete hos våra kundföretag.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan