En erfaren HR-Specialist vid din sida

I ditt samarbete med KFX får du en trygg och erfaren partner med bred HR-kompetens. Kontakta KFX för erfarna HR-specialister i Stockholm, Göteborg, Västerås, Sundsvall, Malmö och Umeå.

LÄS MER

Vad gör en HR-specialist?

En HR-specialist från KFX kan hjälpa er med att undersöka, intervjua, anställa och placera arbetstagare. En KFX HR-specialist guidar era anställda effektivt genom HR-processer och ser till att alla förstår dem. De är också direkt involverade i annat HR-arbete som relaterar till kompensationer och förmåner, personalrelationer och även träning.

HR-specialistens arbetsuppgifter

En HR-specialists arbetsuppgifter av består bland annat och kan hjälpa ert företag med följande:

 • Utredning av personalbehov
 • Rekrytering, platsannonsering, göra intervjuer och ta in referenser
 • Förbereda och kontrollera kompensation- och förmånspaket
 • Överse hälso- och livsförsäkringsprogram
 • Implementera träning- och utvecklingsplaner
 • Planera kvartalsvis och årliga utvecklingssamtal
 • Informera anställda om förmåner de är berättigade (t.ex. extra semesterdagar)
 • Uppdatera personalarkivet med information om nyanställda och/eller förändringar i anställningsstatus
 • Upprätthålla organisationsplaner, jobbeskrivningar och lönearkiv
 • Förutse anställningsbehov och se till att rekryteringsprocessen är smidig
 • Kontrollera budgets för olika avdelningar
 • Processa frågor och funderingar från anställda gällande allt från arbetsmiljö till jämställdhet och besvara dem
 • Framtagning av underlag inför förhandlingar om löner och anställningsvillkor
 • Delta i eller representera företaget vid förhandlingar
 • Rådgivning och stöd vid sjuk- och hälsofrågor
 • Omplacering av personal

När behöver ni en HR-specialist?

Har era HR-relaterade ärenden har växt till den grad att de hamnar i vägen för den dagliga verksamheten? Då kan det vara dags att anlita en HR-specialist. Tyvärr finns det inget hemligt recept som berättar för hur många anställda som krävs, eller hur stora problemen måste vara, för när man bör anlita en HR-specialist. Ingen industri är heller den andra lik och arbetar under helt olika förutsättningar. Men, det finns ett par grundläggande frågor ni kan ställa er själva för att hjälpa er komma fram till ett beslut:

Vad är er tid värd?:
Små, agila företag klarar ofta av att hantera sina egna HR-relaterade ärenden. Men allt eftersom ett företag växer, desto fler och större ärenden och problem dyker upp. Vart går smärtgränsen för när ens dagliga arbete blir lidande på grund av att HR tar alltför stor plats? Om HR-relaterade ärenden tar upp alldeles för mycket tid av er tid, eller kommer i vägen för er dagliga verksamhet, anlita en HR-specialist som kan fokusera obehindrat på HR.

Vad behöver ni för stöd från HR-specialisten?
Eftersom varje företag och verksamhetens behov är unika, så blir även varje HR-specialists arbetsuppgifter annorlunda. Identifiera era behov och se över om ni behöver en HR-specialist som tar hand om ett specifikt område, eller större delen av era HR-behov.

Heltidsanställd eller HR-konsult?
Små till medelstora företag har ofta svårt att rättfärdiga kostnaden av en heltidsanställd HR-anställd. Deras HR-ärenden är helt enkelt för små eller för få för att en heltidsanställd HR-anställd ska ha något att göra. I sådana fall kan en HR-konsult vara ert bästa alternativ.

Bedriver ni ett litet företag och behöver enbart en HR-specialist i Göteborg på deltid, eller behöver ni en hel HR-avdelning med flera HR-specialister för din butikskedja i Stockholm? Inga problem. Vi erbjuder skräddarsydda och skalbara lösningar där vi tar era förutsättningar och behov i beaktning för att skapa den perfekta lösningen för er.

Läs mer om vad en HR-specialist kan göra för dig.

Behöver du personal?

Bemanning, rekrytering eller karriärvägledning vid en omställning. KFX är din HR-Partner som kan hjälpa dig med det mesta! Välj ort och fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag.

VÅRA KUNDER

Vi har hjälpt många. Låt oss hjälpa er!

Här är ett urval av de kunder vi hjälpt att hitta personal. Vårt mål är att vara bemanningsbranschens bästa arbetsgivare. Det innebär att du som kund får en service utöver det vanliga – samtidigt som vi själva har roligare på jobbet. För medarbetare som trivs och mår bra utför ett bättre arbete hos våra kundföretag.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan