Karriärvägledning och karriärutveckling

Dagens företagsstrukturer och personalbehov kan förändras snabbt. Våra karriärvägledare kan hjälpa ditt företag att placera om och ta tillvara kompetent personal som på grund av omorganisation eller annan orsak blivit övertaliga. Vi underlättar för dig som snabbt behöver ta in specifik kompetens och erbjuder dessutom hjälp med karriärutveckling.

VAD EXAKT ÄR KARRIÄRUTVECKLING?

Karriärutveckling syftar till den livslånga processen att hantera och balansera lärande, arbete, fritid och övergångarna mellan dem för att nå ett personligt bestämt framtida mål inom sitt yrkesliv.

En karriärutvecklingsplan innehåller följande steg:

 1. Identifiera yrkesintresset(n)
 2. Identifiera karriärsmål
 3. Utvärdera befintlig jobbposition och möjligheter
 4. Bestäm tidsplan(er)
 5. Identifiera utmaningar och hinder för att nå målen
 6. Skriv ned planen
 7. Utvärdera och anpassa planen kontinuerligt

Det är dessa steg våra karriärvägledare baserar vår karriärutveckling på. Tillsammans med dig och dina anställda ser vi till att de når sin fulla potential med realistiska mål som alltid får dem att vilja sträva framåt och bli bättre inom sitt yrkesområde.

 

Grupp människor som diskuterar om karriärutveckling | KFX

KARRIÄRUTVECKLING FÖR JUST DIG

Karriärvägledning och utveckling innebär flera fördelar men bör alltid skräddarsys efter varje individ. Den leds av en erfaren och certifierad rekryterare med vana av att granska CV och intervjua arbetssökande. För många är karriärvägledningen en personlig, utvecklande och intensiv resa, därför är det viktigt att våra karriärvägledare ledsagar deltagaren med respekt och omtanke.

Processen inleds med ett urval av karriärguiden tester för att kartlägga personlighet, kompetens och individuella mål. Tillsammans med deltagaren skapas en individuell handlingsplan. Särskild vikt läggs på hur man skriver ett vinnande CV och presterar sitt bästa i en intervjusituation.

HUR KARRIÄRUTVECKLING HJÄLPER DIG

Vår karriärvägledning utrustar deltagaren med de redskap och de karriärtips som krävs för att med tillförsikt och framgång gå vidare i arbetslivet. Karriärvägledarna på KFX har lång erfarenhet av karriärvägledning och karriärutveckling och en majoritet av deltagarna anser att programmet stärkt deras självbild och gett dem en viktig trygghet i sitt arbetssökande.

Vi vet att motivation och trivsel är avgörande för hur de anställda presterar. Detta hänger i sin tur nära samman med valet av yrke. Bara personal som känner sig sedda och som uppskattar sina arbetsuppgifter presterar på topp och bidrar aktivt till goda resultat. För arbetssökande är det med andra ord av hög betydelse att välja yrken som väcker deras intresse. Bara på så sätt är det möjligt att bygga upp ett långsiktigt engagemang. Karriärvägledning är då ett viktigt och användbart verktyg för att hitta och välja rätt karriär för ens preferenser såväl som för vart den arbetssökande befinner sig i livet.

VAD INGÅR I DIN KARRIÄRGUIDE?

 • Kartläggning
 • Personliga mål och handlingsplan
 • Jobbsökarplan I
 • Jobbsökarplan II
 • Intervjuträning
 • Uppföljning

Mellan mötena arbetar deltagaren på egen hand med olika tester och uppgifter.
Upplägget kan självklart anpassas efter kundens önskemål och situation.

KONTAKTA KFX FÖR KARRIÄRVÄGLEDNING OCH KARRIÄRUTVECKLING

För mer information om vår karriärutveckling, karriärtips och annan information, kontakta KFX direkt så hjälper våra karriärvägledare dig. Vi erbjuder karriärvägledning i Stockholm, Göteborg, Västerås, Malmö, Sundsvall och Umeå. Vårt mål är att skapa förutsättningarna för anställda att nå sin fulla potential och vara tillfreds med sitt professionella yrkesliv.

“Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig att behöva arbeta en dag i hela ditt liv” sa den kinesiska filosofen Konfucius. Syftet med vår karriärvägledning är att guida dig rätt och se till att du hittar det yrkesområde såväl som arbetsplats som du trivs bäst i.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan