KFX som HR-konsult ー vi hjälper din verksamhet att fungera ännu bättre

Vad gör en HR-konsult och varför ska ditt företag ta in en oberoende part i verksamheten? KFX är ett av landets äldsta rekryterings- och bemanningsföretag med unik insikt i personalfrågor. Här får du veta mer om vad du kan förvänta dig när du anlitar KFX som HR-konsult.

Vad gör en HR-konsult?

En HR-konsult är en oberoende part som är expert på processer inom Human Resources (HR). KFX som HR-konsult hjälper ditt företag med allt från att vidareutveckla interna policys till att förbättra rekryteringsprocessen eller att hitta ett smartare lönesystem.

Exempel på en HR-konsults arbetsuppgifter:

  • Optimera rekryteringsprocesser.
  • Utveckla tekniker för att driva förändrings- och arbetskulturhantering.
  • Genomlysa verksamheten för att hitta förbättringsområden inom nuvarande processer.
  • Rekommendera och implementera passande HR-teknologi.
  • Starta och leda projekt inom HR-området.
  • Genomföra forskning via exempelvis enkäter för att identifiera problematiska situationer som kan uppstå eller vad som orsakar dem.
  • Bidra med kunskap om hur HR-personal ska handskas med dagliga problem.
  • Stötta vid rekrytering, träning av nya medarbetare eller hantering av personal.

Hur kan en HR-expert hjälpa företaget att växa?

“Om du gör det du alltid har gjort, kommer du få det som du alltid har fått”. Många organisationer har traditioner och gamla interna rutiner som riskerar att stå i vägen för företagets möjlighet att växa. Genom att ta in KFX som HR-konsult får du en oberoende part som kan se din verksamhet med ett utifrånperspektiv och sjösätta nödvändiga förändringar. Nödvändiga förändringar kan exempelvis vara att uppdatera interna policys för att bättre kunna vårda befintlig personal och bli en mer attraktiv arbetsgivare.

Varför är det viktigt att ha en uppdaterad HR-policy? 

En HR-policy är inget att ta lätt på, det är ett styrdokument som har som mål att skapa en god och tydlig relation mellan företaget och de anställda. Genom att läsa styrdokumentet ska de anställda förstå vilket ansvar företaget har och vilka skyldigheter och rättigheter medarbetarna har. Policyn kommunicerar också tydligt vilka lagar och regler som gäller för exempelvis arbetsmiljö, säkerhet och hälsa. I policyn ska det också framkomma vad som är acceptabelt och oacceptabelt beteende på arbetsplatsen. 

Samhället och arbetsmarkmarknaden är i ständig förändring. Därför behöver policyer med jämna mellanrum uppdateras för att medarbetarna ska trivas så bra som möjligt och att företaget ska vara konkurrenskraftigt. Med KFX som HR-konsult får ditt företag en HR-expert som vet hur andra framgångsrika organisationer har formulerat sina policyer och kan hjälpa er att anpassa styrdokument efter era förutsättningar. 

Varför är det viktigt att ha en effektiv rekryteringsprocess?

En rekryteringsprocess kan upp till sex månader beroende på vilken roll som ska tillsättas. Att en process drar ut på tiden kostar pengar, är ett slöseri med företagets resurser och ökar risken för att toppkandidaten anställs av någon annan. Därför är det viktigt att ha en effektiv process som säkerställer att ditt företag rekryterar rätt person till rätt position. Det kan KFX som HR-konsult hjälpa till med. 

Varför ska jag anlita KFX?

KFX har över 30 års erfarenhet av rekrytering- och bemanningsbranschen. Vi är ett tryggt och stabilt företag som drivs av samma entreprenör som en gång startade KFX i mitten av 80-talet. Byggandet av långsiktiga relationer har alltid varit viktigt för oss och det kräver att vi är lyhörda och flexibla.Anlitar du KFX som HR-konsult får du en personalexpert som är stolt över sitt arbete, känner genuin omtanke om dig som kund och är engagerad i din verksamhet för att garantera bästa möjliga resultat. Behöver du mer hjälp inom HR-området? Du kan även anlita KFX som HR-specialist eller som HR-Partner.

Vill ditt företag ha
KFX som HR-konsult? Vi Vi finns i städer som Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall och Västerås, och har ett landsomfattande kontaktnät. med över 10 000 kandidater. Det gör att vi snabbt och smidigt kan matcha ditt företag med den HR-konsult som passar ditt företags behov. Tveka inte att anlita KFX som HR-konsult!

Läs mer om våra lokala HR-specialister:

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan