Allt att veta om Managementkonsult

EN MANAGEMENTKONSULT LYFTER DIN AVDELNING – UTAN ONÖDIGA FLASKHALSAR

Att snabbt få in en kvalificerad chef med skräddarsydd kompetens kan vara avgörande för att verksamheten inte ska stanna upp. Samtidigt bör inte denna typ av ledningsuppdrag stressas fram. Tvärtom måste en rekrytering av en högre tjänst få ta lång tid och fram till dess att ni hittat rätt är det en mer effektiv lösning att använda tillfällig kompetens. Rätt bemanning kan på så vis förhindra en situation där verksamheten annars riskerar att förlora i driv och framåtrörelse.

KFX är inte bara ett auktoriserat rekryteringsföretag med utgångspunkt i traditionella HR-tjänster. Vårt affärsområde KFX Management fokuserar även på snabba lösningar med professionella, kompetenta konsulter som med kort varsel kan stödja en ledning eller chef när det behövs. Vi har några av Sveriges bästa managementkonsulter. Alla med entreprenörsdriv som vet hur avgörande även det minsta beslut kan vara för en verksamhet.
Vi kan erbjuda dig interimslösningar inom områden som:

  • HR-chefer
  • Ekonomichefer
  • VD
  • Försäljning
  • Kommunikation

Vi är öppna för nya krav och behov och anpassar oss snabbt till ändrade omständigheter. Vårt övergripande mål är alltid att öka nyttan för dig som kund och överträffa dina förväntningar – oavsett om dina behov av en interimslösning och managementkonsult uppstår i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Sundsvall. Naturligtvis kan samtliga av våra konsulter erbjuda uppdaterad kompetens som motsvarar rådande branschkrav och förutsättningar.

INTERVJU MED MANAGEMENTKONSULT BIRGITTA SMEDBERG

Birgitta Smedberg, managementkonsult för KFX. Vi ställde frågan vad hon anser vara viktigt att tänka på när man hyr in en interimslösning:

– Det är viktigt att företaget innan uppdraget startar sätter sig ner med samtliga berörda parter, både ledning och fackförbund, så att alla är överens om uppdraget. Konsultens roll blir att kartlägga, sätta upp etapper och lägga en tidsplan för uppdraget. Som konsult ska du hjälpa till att avgränsa uppdraget för att underlätta att fokus läggs på rätt saker. Det är också viktigt att efter avslutat uppdrag överföra kunskap till kunden. Att vara behjälplig genom hela resan.

Som managementkonsult kommer du snabbt in i ett företags innersta kärna och kan göra en stor skillnad, kanske till och med förväntas göra det, hur ser du på den rollen?

– Att vara managementkonsult är ett mycket ansvarsfullt uppdrag som bygger på förtroende och kompetens. Man måste vara ödmjuk inför företagets behov och funderingar. Att få förtroende att hjälpa företaget vidare och lotsa dem rätt i beslut är fantastiskt roligt men självklart ett stort ansvar.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan