LinkedIn app på surfplatta

Uppdatera din LinkedIn-profil – 5 tips

Ett nytt år nästan är synonym med nystart! Tillbaka på jobbet efter en välförtjänt semester och redo att ta sig an nya utmaningar. Kanske är du på jakt efter nytt jobb (se våra lediga tjänster), eller bara vill utöka ditt nätverk? Oavsett dina karriärmål så är en rensning och uppdatering av din LinkedIn-profil ett enkelt sätt att jobba mot dem!

Börja med the basics

En sak i taget. Kom igång genom att uppdatera alla de där småsakerna som är lätta att glömma. Tänk efter noga: vad har faktiskt skett i din karriär sedan din senaste uppdatering? Har du utbildat dig och har nya kunskaper eller kanske fått en ny titel? Inga avancemang är här för små. Ett nytt jobb, ett nytt ansvarsområde eller bara en kurs som du gått borde alltid finnas med i din profil.

Se över profilbilden

Det går inte att nog understryka vikten av en profilbild på LinkedIn. Enligt LinkedIn själva så resulterar en profil med en profilbild i 21 gånger så många profilvisningar än en profil utan. Därför är det självklart viktigt att ha en, men det skadar inte att även uppdatera bilden med jämna mellanrum. Representerar din bild dig, hur du ser ut idag och din nuvarande position i arbetslivet? Om inte kan det vara läge att uppdatera den. Ett foto taget med mobilen fungerar alldeles utmärkt. Tänk då bara på att ta bilden i bra ljus (dagsljus är att föredra), att ha en neutral bakgrund och kläder som representerar din roll.

Anpassa nyckelorden

Oavsett jobb eller bransch så kan förändringar gå snabbt; vad som var en allmänt vedertagen term eller titel igår kanske heter något helt annat idag. Hur ser det ut i din bransch? Läs igenom din LinkedIn-profil och tänk i dagens nyckelord. Heter din jobbtitel fortfarande samma sak? Använder man idag andra ord för att beskriva det du gör, eller till och med din bransch i sin helhet? Att ständigt anpassa sin profils nyckelord till sin bransch ökar chanserna att exempelvis bli upptäckt av rekryterare.

Uppdatera kompetenserna

I din LinkedIn-profil har du möjlighet att lägga till de kompetenser du besitter. Det gör det också lättare för rekryterare att matcha dig med ditt drömjobb. Om du aldrig har gjort det här tidigare så kan det till en början kännas främmande att ”kvantifiera” dina kunskaper på det här sättet – men det är faktiskt ett ovärderligt sätt att specificera det du kan. Det viktigaste är att kompetenserna överhuvudtaget finns på din profil, men det är ännu bättre om du har personer som har intygat dem. Tveka inte att be både före detta och nuvarande kollegor att verifiera dina kunskaper.

Var aktiv

Att inte bara ha en LinkedIn-profil utan att även vara aktiv har flera fördelar: det ökar bland annat dina chanser att komma i kontakt med rekryterare, branschkollegor och ett större nätverk i allmänhet. Varför inte ta det här städtillfället till att testa på att dela med dig av intressanta artiklar, blogginlägg eller nyheter om din bransch eller företaget du jobbar på? En klok och genomtänkt kommentar på en annan persons inlägg fungerar också bra. Men glöm inte: LinkedIn är ett nätverk för karriär och arbetsliv. Tänk över vilka ämnen du diskuterar och håll alltid tonen professionell.

Som rekryteringsföretag och bemanningsföretag så använder vi på KFX LinkedIn som en del i vårt rekryteringsarbete både för bemanningsuppdrag och rekryteringar. Beroende på vilken roll vår kund söker letar vi efter olika kompetenser, bakgrunder och dig som just idag kanske inte aktivt letar nytt jobb men skulle kunna tänka dig att byta för rätt utmaning.

Intresserad av att veta mer hur det går till i en rekryteringsprocess? Läs mer om din väg till uppdrag här!

Läs mer: Att skriva ett CV, Tänk på det här inför arbetsintervjun

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan