Bemanning KFX

Tre fördelar med att anlita en konsult

Föräldraledigheter, sjukskrivningar och arbetstoppar har alltid varit karakteristiska anledningar till att arbetsgivare valt att hyra in en konsult – men idag har många fått upp ögonen för ännu fler tillfällen då bemanningslösningar utgör ett bättre alternativ än direktrekrytering. Nyckeln till framgång på en arbetsplats är människorna – därför är det viktigt att inte överbelasta den befintliga organisationen.

Företag behöver snabbt kunna ställa om för att följa marknaden. I samband med uppstart av ett nytt projekt eller affärsområde passar en konsultlösning perfekt för att testa sig fram till vilket behov som finns. Känns det rätt kan arbetsgivaren i ett senare skede alltid välja att rekrytera konsulten.

Det ökade behovet av konsultlösningar beror på framväxten av en ny sorts arbetsmarknad, där anpassningsbarhet och smidiga lösningar värderas allt högre.

Organisationer väljer konsultlösningar för att kunna vara flexibla och agila i en föränderlig värld. Mycket pekar på att trenden på arbetsmarknaden kommer att hålla i sig även framåt. När ekonomin är svajig och vi bedöms vara på väg in i en lågkonjunktur tror vi på KFX att behovet av flexibilitet kommer fortsätta vara mycket viktigt. Företag kommer troligen behöva dra ner på rekryteringskostnader under en period och då blir tillfälliga lösningar nyckeln för att överleva.

För att kunna möta marknaden på bästa sätt bygger KFX upp en gedigen konsultpool med ett brett spann av kompetens. Vi är måna om att det finns något för alla och hjälper både juniora kandidater som ska ut i arbetslivet efter avslutade studier och seniora som varit i branschen länge men som söker en flexibel tillvaro. Många lockas av att få testa på olika arbetsgivare och roller!

Vad bör företag tänka på när de ska anlita en konsult?

Att ha en genomarbetad uppdragsbeskrivning för att kunna sätta tydliga förväntningar och säkerställa en god onboarding som skapar rätt förutsättningar för konsulten. Vi vill att våra konsulter ska känna att de är en del av teamet, både för att trivas och för att förstå helheten.

Framförallt behöver man förstå att det är precis lika viktigt att hitta rätt person för organisationen som rätt kompetens om konsultuppdraget ska bli lyckat. Det är något som vi är måna om när vi matchar kunder med kandidater!

Tre fördelar med att anlita en konsult

  1. Snabbt kompetens på plats vid tillfälliga behov
  2. En chans att testa er fram
  3. En konsult- och interimslösning öppnar upp för flexibilitet

Är du i behov av personal? Tillfälligt eller för en längre tid – hör av dig så bokar vi ett förutsättningslös möte!

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan