Att tänka på när du väljer jobb

8 saker att tänka på när du väljer jobb

Vad ska jag jobba med? Frågan är lätt att ställa, men att hitta svaret kan vara desto svårare. Vissa människor behöver pröva sig fram och testa olika yrkesroller innan de hittar rätt i sin karriär.

SE TILLBAKA PÅ VAD DU GJORT

När du ska välja yrke kan det vara bra att blicka tillbaka och utvärdera vad du tyckt har varit roligt och vad som varit mindre bra med de sysselsättningar du haft hittills. På så sätt minskar du riskerna att söka jobb som du inte kommer att trivas med och ökar chanserna att hitta något du kommer uppskatta.

8 SAKER ATT REFLEKTERA ÖVER

Vi har listat åtta saker att reflektera kring när du står inför funderingen vad du ska jobba med i framtiden.

  • Karriärsmål: vad har du för mål i din karriär? Tänk först långsiktigt. Bryt sedan ner det till kortsiktiga mål som kan hjälpa dig nå det långsiktiga målet.
  • Utbildning: har du den utbildning som behövs för att nå ditt karriärsmål? Eller behöver du vidareutbilda dig på något sätt?
  • Områden: vilka områden har du jobbat inom tidigare? Var det något du trivdes extra bra med eller något du vantrivdes med?
  • Arbetsmarknaden: hur ser det ut idag och hur ser framtiden ut inom den yrkeskategori du är intresserad av? Finns det stor efterfrågan på medarbetare inom det området?
  • Arbetsplats: trivs du att sitta på ett kontor, vill du jobba som konsult ute hos kund eller vill du jobba hemifrån?
  • Företagsstorlek: vill du jobba på ett litet eller stort företag? Lista och väg de för- och nackdelar du kommer på med båda alternativen.
  • Lön: hur viktig är lönen för dig?
  • Anställningsform: på vilket sätt vill du jobba – som anställd, konsult eller egen företagare?

När du skrivit ner svaren på frågorna fundera på hur du ska gå vidare. Är det något du behöver göra för att kunna jobba med det du vill?

Vi på KFX hjälper dig på vägen mot drömjobbet, antingen som konsult via oss eller via rekrytering direkt till ett företag. Du kan läsa mer om hur det är att vara KFX-konsult här eller se vilka lediga tjänster vi har just nu.

Varmt lycka till!

/ KFX – Ditt bemanningsföretag & rekryteringsföretag

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan