Tre anledningar till att använda ett rekryteringsföretag

Alla företag behöver personal. En verksamhet kan inte fungera utan personer som utför olika aktiviteter och uppgifter. Personal är inte tillräckligt, det gäller att anställa rätt personal för att nå framgång. Här kan ett rekryteringsföretag i Västerås eller på några av våra andra orter vara till enorm hjälp. Det finns många fördelar med att vända sig till ett bemannings och rekryteringsföretag.

Expertkännedom om marknaden

Vad gör du för att hitta personal som har det du behöver? Vilka sidor vänder du dig till? Det tar tid att bygga upp ett kontaktnätverk och ta reda på var du hittar olika potentiella rekryter. Med hjälp av ett rekryteringsföretag från Västerås slipper du lägga tid på detta själv. Du får omedelbart tillgång till djup kännedom om marknaden och ett utbrett kontaktnätverk.

Utökad räckvidd för den bästa talangen

Rekrytering är lika mycket en vetenskap som det är en konst. Ibland räcker det inte med att veta exakt var du ska annonsera, du behöver även fingertoppskänsla. Ett rekryteringsföretag från Västerås kan hjälpa dig att hitta just de guldkorn du är ute efter, även om de inte befinner sig i just Västerås eller omnejd.

Minskade kostnader, både kortsiktigt och långsiktigt

En av de största fördelarna med att använda ett rekryteringsföretag i Västerås är att du minskar dina kostnader. Rekryteringar tar tid och resurser, speciellt om det ska bli bra. Felrekrytering, kanske på grund av att ni lade alltför lite tid och research på rekryteringen, kan bli en dyr läxa. Det beror inte bara på kostnaderna som är förknippade med rekryteringsprocessen, att anställa och sedan ångra en rekrytering betyder att hela processen ska startas om.

Genom att låta ett bemannings och rekryteringsföretag från Västerås hjälpa dig hitta ny personal kan du effektivisera processen direkt. Istället för att den egna personalen ska lägga flera timmar på att skapa annonser, gallra ansökningar, hitta alla talanger, utföra intervjuer och så vidare kan ni överlåta arbetet helt. Verksamheten fortsätter som vanligt och vid en viss tidpunkt blir ni presenterade med de bästa förslagen. Därefter räcker det med att ni utför en egen intervju innan ni tar ett beslut. Låter det lätt? Det är det också. Det finns trots allt en anledning till att de flesta smarta företag vänder sig till ett bemannings och rekryteringsföretag i Västerås.

Bemanning eller rekrytering

Det är lätt att förväxla rekrytering med bemanning. Bägge syftar till att hjälpa företag hitta en person som kan ta hand om vissa arbetsuppgifter men metoderna skiljer sig en hel del. Rekrytering går ut på att hjälpa ett företag att anställa en ny person. Därefter tar rekryteringsbyråns arbete slut, uppdraget sträcker sig inte längre än så.

Bemanning går i sin tur ut på att bemanna en arbetspost. Det handlar om att låta en eller flera personer utföra ett specifikt jobb eller vissa specifika uppgifter. Det är bemanningsföretaget som har anställt personalen och som sedan hyr ut denna personal till kunden. Företaget som hämtar in bemanningspersonal slipper även ta hand om löneadministrationen, de betalar en enkel faktura till bemanningsföretaget och därefter är det upp till bemanningsbyrån att betala ut sina löner.

Som du märker är skillnaderna stora, även om det finns vissa likheter. Att bemanna en post, oavsett om det är en reception, ett lager eller något helt annat, är ett stort ansvar eftersom personalens prestation påverkar verksamheten och dess framgång. Detta för oss till en annan viktig faktor när det kommer till att anlita en bemannings- och rekryteringsbyrå: auktorisering.

Vad är ett auktoriserat företag?

Kort förklarat innebär det att byrån har undersökts av en tredje part. Om de uppfyller vissa kriterier godkänns deras auktorisering. Inom omställnings-, bemannings- och rekryteringsbranschen är det branschorganisationen Kompetensföretagen som ansvarar för auktoriseringarna.

Bemanningsauktorisering är obligatoriskt, något som gällt sedan 2009. Auktorisering för rekryteringsföretag etablerades 2016 men det har funnits andra auktoriseringar som gällt tidigare. Även denna är obligatorisk idag.

Vilka krav ställs på auktoriserade företag?

Kompetensföretagen ställer höga krav på företag som vill bli auktoriserade. Dessa krav gäller inte bara för själva bemannings- och rekryteringsuppgifterna. De omfattar även den egna verksamheten och hur företaget beter sig från ett etiskt perspektiv.

Först och främst måste auktoriserade företag visa att de har en ordnad ekonomi. Detta är en viktig detalj, speciellt för företag som väljer att ta in bemanningstjänster. Om bemanningsbyrån skulle försvinna så kan det ställa till det rejält för kunden.

Det auktoriserade företaget behöver även vara bundna till kollektivavtal inom de områden som företaget verkar. De ska även omfattas av ansvarsförsäkring.

De etiska reglerna handlar om att det auktoriserade företaget ska ha full diskretion gentemot sina kunder. Dessa regler innefattar även bemannings- och rekryteringsaktiviteter, urval får endast göras utifrån personernas kompetens. Slutligen har det auktoriserade företaget ett ansvar att sköta sina affärsrelationer på ett respektfullt sätt, både mot kunder och konkurrenter.

Om en underleverantör används är det fortfarande det auktoriserade företagets ansvar att säkerställa att underleverantörens verksamhet bedrivs på rätt sätt, det vill säga att skatter och avgifter betalas och så vidare.

Dessa krav ska inte bara uppfyllas under tillsynsdagen, Kompetensföretagen utför en årlig granskning av företaget som auktoriserats för att säkerställa att de fortfarande uppfyller samtliga villkor.

Välj en auktoriserad byrå i din stad

Oavsett om du behöver hjälp med att bemanna en arbetspost eller hitta ny personal kan du vända dig till en duktig byrå i Västerås. Som du märker finns det många fördelar och genom att välja ett företag som är auktoriserat kan du även säkerställa att byrån i sig håller en hög nivå i sin verksamhet.

Förenkla situationen för dig själv och ditt företag. Vänd dig till ett företag som är experter inom just bemanning och rekrytering. Du slipper lägga onödiga resurser och får betydligt högre avkastning på din investering. I slutändan är det ändå resultatet som är det viktigaste, att du hittar personal som passar just ditt företag perfekt.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan