En person som arbetar ihärdigt och målinriktat är ju härligt att ha i ett team

Varför är det ett problem att överprestera?

En medarbetare som arbetar ihärdigt, långsiktigt och målinriktat är ju härligt att ha i ett team.

Men en del av de här personerna märker inte sin egen överbelastning eller när de är på väg att överskrida sina egna gränser. Arbetet sker helt enkelt på bekostnad av den egna hälsan.

Har du en överpresterare i ditt team?

Personer som är extra utsatta för sina egna höga krav och kanske även omgivningens, löper större risk för utbrändhet. Därför är det bra att som ledare kunna identifiera den här typen av personer. En organisation som lärt sig känna igen överprestation och förändra det innan det börjar bli ett problem, kan förhindra utbrändhet och skapa en sundare arbetsplats.

Varningssignaler och lösningar

Mycket oplanerad övertid, tappat ansvar och tyst belastning är några varningssignaler att hålla utkik efter när det gäller överpresterare. Svårt att tacka nej, omöjligt att hitta pauser, svårt att varva ner, smutskastning, kontrollbehov och ångest är andra tecken. Men genom självmedkänsla och stöttande och uppmuntrande kollegor – plus hjälp att omdefiniera vad framgång betyder i just er organisation – kan vanorna ifrågasättas.

Behöver du avlasta ditt team? Ta in konsulter från oss på KFX, du väljer hur lång eller kort tid du behöver stärka upp teamet för att hitta balansen igen. Att tappa duktiga kollegor kostar – vi ser till att du slipper hamna där.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan