Man lär sig otroligt mycket om hur olika företag och organisationer fungerar

Jag heter Elsa, är 21 år gammal och jobbar som ambulerande konsult för KFX sedan 8 månader tillbaka. Jag bor på Södermalm i Stockholm och på fritiden spelar jag fotboll i ett Korpen mix-lag med några vänner. Vi toppar ligan just nu!

Efter studenten kände jag att jag ville ta en paus med studierna och få lite arbetslivserfarenhet. Min äldre bror hade jobbat i ett par år som ambulerande konsult för KFX och rekommenderade företaget starkt. Då blev det naturligt för mig att i första hand söka mig till KFX! Det bästa med att jobba som ambulerande konsult är den variation av arbetsuppgifter och arbetsplatser som det innebär. Dagarna ser aldrig likadana ut och det finns alltid nya arbetsplatser att besöka och nya saker att lära sig. Man lär sig otroligt mycket om hur olika företag och organisationer fungerar och får träffa nya människor hela tiden. Dessutom blir man en riktig expert på att bråka med krånglande kaffemaskiner, vilket brukar göra en väldigt populär på alla arbetsplatser!

Mina arbetsdagar ser som tidigare nämnt väldigt olika ut. Det kan handla om att jag sitter i en reception där jag tar emot besökare och hanterar post, att jag tar emot samtal i en växel eller att jag hjälper till i internservice med vaktmästeriuppgifter. Främst sitter jag i olika receptioner. Det finns en kalender som visar var jag är bokad att jobba, men det händer även att jag blir uppringd på morgonen för att hoppa in som vikarie vid sjukdom.

KFX är otroligt lätta att ha kontakt med samt lyhörda för ens tankar, behov och önskemål. Efter varje upplärning på en ny arbetsplats stämmer KFX av läget och huruvida det känns bra att jobba där. Det märks att KFX är måna om att alla anställda ska trivas.

Mina råd till framtida KFX-medarbetare är att pröva sig fram och hitta det som fungerar bäst! KFX är hjälpsamma när det kommer till att hitta just det som passade en själv, så det är bara att prova tills man hittar det man vill göra. Just nu ser jag fram emot en AW som planeras med alla KFX-anställda! Är alltid kul att få träffa andra ambulerande och dela tips och trix, men också att få träffa fasta konsulter som man jobbar med ibland. Ser också självklart fram emot att få komma till nya roliga arbetsplatser under sommaren!

 

Elsa Wiberg, ambulerande konsult

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan