Bemanning – Många fördelar för företag och för anställda

Att använda sig av ett bemanningsföretag kan underlätta både för företag och för personer som söker jobb. Att vara anställd hos ett bemanningsföretag innebär samma anställningstrygghet som en konventionell anställning. För företag som behöver arbetskraft kan ett bemanningsföretag vara en mycket viktig partner för att hitta personal med en speciell kompetens eller med kort varsel.

HR-konsult från KFX bemanningsföretag skakar hand med en kandidat

Fördelar med att anlita bemanningsföretag

Det finns många fördelar för företag att ta hjälp av ett bemanningsföretag istället för att anställa. De största fördelarna är ekonomiska, till stor del på grund av att bemanningsföretaget står för arbetsgivaravgifter och andra sociala avgifter. Här kan du läsa ett kort urval av fördelarna för företag:

  • En och samma kontaktpunkt för alla typer av konsulter och kompetenser.
  • En stor ekonomisk fördel i de fall man inte har behovet, eller möjligheten, att anställa en speciell kompetens. Även en fördel för företag som behöver mycket arbetskraft under en kortare period.
  • Möjlighet att hyra in specifika kompetenser såsom VD, managementkonsult eller chef.

Fördelar med att vara konsult på ett bemanningsföretag

När du arbetar på bemanningsföretag arbetar du som konsult. Du arbetar för bemanningsföretaget men hos kunden i deras lokaler. Det innebär att du blir länken mellan bemanningsföretaget och bemanningsföretagets kunder. Du som konsult är ansiktet utåt för bemanningsföretaget du är anställd av samtidigt som du har en trygg anställning.

Mer konkret innebär det att du är anställd hos bemanningsföretaget men arbetar hos en eller flera kunder. Vilka arbetsuppgifter du har hos kundföretagen beror på vilka kompetenser du har, vad du är intresserad av att arbeta med och vilka uppdrag du söker.

För att hålla koll på vilka uppdrag som kommer ut registrerar man sitt cv hos bemanningsföretaget. Sedan matchar bemanningsföretaget ihop dig med uppdrag som passar dig. Du väljer själv om du vill anta uppdraget eller inte. Att arbeta som konsult innebär en stor frihet och omväxling – ingen dag är den andra lik!

Lättare att hitta jobb

Att vara registrerad hos ett bemanningsföretag gör det lättare att söka jobb i Göteborg, Malmö, Stockholm eller vilken ort i Sverige det än rör sig om. Bemanning passar alla, oavsett om du är mitt i karriären, pensionär som vill arbeta extra eller student som söker ett jobb vid sidan av studierna.

För att arbeta som konsult är det viktigt att vara öppen, tycka om att träffa nya människor och gilla nya utmaningar. Du får möjligheter att knyta nya kontakter, skapa ett brett  kontaktnät och träffa intressanta människor.

Söker du jobb i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall eller någon annan ort i Sverige? Eller arbetar du på ett företag som behöver arbetskraft? Vänd dig till ett auktoriserat rekryterings och- bemanningsföretag! Registrera ditt CV på hemsidan eller kontakta KFX idag!

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan