Auktoriserat bemanningsföretag för olika HR-tjänster

Auktorisation är ett sätt för kunder att säkerställa att vi som företag driver en seriös verksamhet och att våra tjänster håller hög kvalitet. Detta är viktigt av flera anledningar. Oavsett om vi agerar utifrån vår roll som ett bemanningsföretag, omställningsföretag eller rekryteringsföretag kommer vi att ha stor påverkan på kundernas verksamhet och personal. Vi har ett ansvar att sköta vår egna verksamhet på bästa sätt, både gentemot våra kunder och även våra egna anställda.

Auktorisering är ett sätt att säkerställa hög kvalitet från flera aspekter. Kortfattat går auktoriseringskraven ut på att vi som företag måste:

  • Följa svensk lagstiftning samt branschorganisationens stadgar och etiska regler
  • Visa upp en ordad ekonomi
  • Använda kollektivavtal inom respektive verksamhetsområde
  • Följa branschorganisationens leveransvillkor
  • Omfattas av en ansvarsförsäkring
  • Säkerställa att underleverantörer också följer auktoriseringskraven

Genom att uppfylla dessa krav ser vi till att vår verksamhet håller en hög standard. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag för olika HR-tjänster. När du anlitar oss kan du räkna med att vi utför våra tjänster på bästa möjliga sätt.

Varför välja ett auktoriserat bemanningsföretag – vi har svaren

När du anlitar ett bemanningsföretag ger du företaget ett stort ansvar. De nya medarbetarna från bemanningsföretaget kommer trots allt att utföra en eller flera viktiga arbetsuppgifter. Nyrekryteringar bör passa företaget så bra som möjligt, felrekryteringar kan trots allt bli kostsamma på flera sätt. Omställningar måste skötas på ett snyggt sätt för att alla inblandade parter ska bli nöjda. Eftersom allt måste gå rätt till redan från start ställs det höga krav på oss. Detta är något vi välkomnar och efter flera framgångsrika år har vi förfinat konsten att hjälpa andra företag med våra HR-tjänster.

KFX är trippelt auktoriserade

När du väljer ett auktoriserat företag kan du känna dig trygg över att tjänsterna du använder håller en hög nivå. Ett av kraven för att förbli ett auktoriserat bemanningsföretag är att man ska klara av den årliga granskningen. Företag som inte längre uppfyller villkoren upphör genast att vara auktoriserade. 

Arbetsgivar- och branschmedlemmar i Kompetens­företagen kan ansöka om auktorisation. Medlems­företaget granskas vid första auktorisationstillfället och därefter en gång om året. Granskningen sker i auktorisationsnämnden och därefter beslutar Kompetens­företagens styrelse om auktorisation.

Företag som har haft verksamhet i mindre än ett år kan inte ansöka om auktorisation förrän efter cirka 12 månader, men de måste uppfylla de grundläggande villkor för Arbetsgivar- och branschmedlemsskap.

alla_auktorisationer_lores450px

 

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan