Tryggheten i en pålitlig konsultchef är ovärderlig

Att arbeta som konsult hos oss kan du göra som extrajobb bredvid studierna, som ambulerande hos flera av våra kunder eller på en entreprenad. Du kan arbeta med samma uppdrag under lång tid eller med varierande, lite beroende på kundernas behov och vad du själv vill.

Möt vår härliga konsult Liv Rörby som just nu arbetar ute hos vår kund Platzer i deras reception på Lindholmen.

”Jag har haft nöjet att vara anställd på KFX i 3 år. Under den tiden har jag haft flera olika uppdrag.

Administratörskoordinator: Mitt första uppdrag var som assistent till 2 grafiska formgivare på Xerox. Jag strukturerade uppdelning av uppdrag, bokade kundmöten, koordinerade leverans med tryckeriet.

Ambulerande receptionist: Som ambulerande jobbar du på flera olika arbetsplatser. Jag delade min tid mellan 9 receptioner i Göteborg och bemannade dessa när kunden behövde det. Växeltelefonist, konferensvärdinna, cateringbeställningar med mera. Såg till att dokumentation var uppdaterad i receptionerna så att vi som bemannade utanför ordinarie behov snabbt kunde orientera oss och få överblick över rutiner.

Orderadministratör: Här arbetade jag med orderhandläggning hos Paulig Group (som b.la. har Santa Marias och Risentas produkter) gentemot företagskunder. Utöver detta hade jag daglig koordination och avstämning med vårt lager samt andra roller i orderhandläggningskedjan.

Receptionist: Arbetar nu som entreprenadanställd receptionist hos Platzer Fastigheter på Lindholmspiren. Vi har många företag som hyresgäster och i mitt dagliga jobb ingår att se till att fastigheten flyter på som en koordinerad enhet. Allt från postsortering till konferensrumsbokning och besökskoordination ingår i min roll. Det som är unikt med att jobba i en sådan reception är privilegiet att vara det första intrycket för alla som kommer in till mig, oavsett vilket företag de arbetar på eller besöker.

Vad är det bästa med att arbeta som konsult?

Det mest intressanta med att vara konsult är att få möjligheten att se hur olika branscher och företag arbetar och fungerar. Jag lär mig om gruppdynamik, ledarskap och samarbete på ett sätt som jag inte förväntade mig när jag först började arbeta som konsult. I min roll idag hjälper det mig att sätta mig in i våra olika hyresgästers unika behov och sätt att fungera.

Jag är en nöjd och stolt KFX-konsult. Eftersom jag jobbat inom olika områden har jag under min tid som konsult haft tre konsultchefer och min upplevelse under dessa år har varit stabil och oförändrad. Jag upplever alltid förtroende och frihet när det kommer till att hantera utmaningar inom min kompetens. Samtidigt finns det stöd och kunskap att ta del av när jag behöver ta mig an större beslut.

Under min tid på KFX har jag gått igenom en tuff personlig period. Jag fick stort stöd från min konsultchef och samtliga på Göteborgskontoret medan jag arbetade mig genom detta. Det är inte ofta man kan säga att ens jobb fått en att bli en tryggare och starkare person, men jag kan verkligen säga att det gäller i mitt fall. Tack vare att det styrs upp regelbundna konsultevent har jag också fått glädjen att ingå i en varm och empatisk grupp kollegor.

Vilka råd vill du ge någon som är intresserad av att arbeta i bemanningsbranschen?

Den bästa arbetsplatsen är den där du får vara dig själv och bli uppskattad för den du är. Att vara konsult är en fantastisk chans att utforska vem du är och vart du hör hemma.

Den trygghet som finns i en pålitlig konsultchef är ovärderlig på en ny arbetsplats. Att ha en chef som bryr sig och följer upp hur du trivs, som ser dig och vilka utmaningar du vill anta och peppar dig att ta dig an dem på bästa möjliga sätt är en enorm fördel när man är i en konsultroll där arbetsplats och arbetsledare kan rotera beroende på de behov som finns. Din konsultchef blir din fasta punkt tillsammans med dina kollegor.

Att vara konsult är en fantastisk chans att sätta sig in i hur olika arbetsplatser fungerar. Våga vara nyfiken och öppen. Du kommer att få en arbetslivserfarenhet och en kompetens som har mycket mer bredd än du förväntade dig.”

 

Liv Rörby, konsult

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan