Vad säger du utan ord på en anställningsintervju?

Forskning visar att endast 7 % av vår kommunikation har att göra med vad vi säger. Resten handlar om hur vi säger det och hur vi beter oss när vi säger det. Med andra ord är ditt kroppsspråk någonting du inte ska glömma bort under anställningsintervjun.

Ett öppet uttryck

Om du gestikulerar på ett öppet och inbjudande sätt kommer arbetsgivaren automatiskt att känna sig motiverad att lyssna. Se till att dina händer är öppna och undvik att lägga armarna i kors. På så sätt plussar du på intrycket av dig själv som ärlig och genuin. Du visar att det du har att säga verkligen är värt att lyssna på.

Visa att du lyssnar

Att lyssna handlar inte bara om att stänga munnen och sluta prata. Luta dig framåt, visa med ditt ansiktsuttryck att du är entusiastisk och intresserad. Se den som pratar i ögonen.

Glimten i ögat

Humor hamnade högt upp på listan när arbetsgivare svarade på vad arbetssökande kan göra på intervjun för att öka sina chanser att få jobbet. Glimten i ögat kan bli den avgörande faktorn när två kandidater är jämbördiga i övrigt. Visa att du vet hur man skapar bra stämning på jobbet!

Imitera arbetsgivaren

Det sägs att arbetsgivare ofta har en tendens att anställa personer som påminner dem om sig själva. Kanske är det därför många kroppsspråksspecialister rekommenderar att man kopierar intervjuarens kroppsspråk? Det här är inte helt lätt, men om du gör det medvetet och subtilt kan du lycks skapa en känsla av förtroende. Intervjuaren känner sig bekräftad av dig och du framstår som trevlig och lätt att jobba med!

Självklart får du inte jobbet enbart för att du gör rätt gester och har en bra hållning. Du måste veta vad du pratar om och förbereda bra svar på kluriga frågor. Men med de här små tipsen så lovar vi att du kommer att känna dig lite tryggare, lite bättre förberedd och förbättra dina chanser att få jobbet.

Lycka till!

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan