Så säkrar du personalen i höst och sommar med rekrytering och bemanning

Hösten är högsäsong för rekryteringar. Konkurrensen på arbetskraft är stor och för att tillsätta rätt person till rätt position måste du vara ute i god tid, aktivt rekrytera samt sticka ut i mängden. Rekrytering är inte bara komplext, det är också väldigt känsligt där en felrekrytering kan stå dig dyrt. Det är därför viktigt att inte stressa i sin rekryteringsprocess och att i lugn och ro söka bland kandidater för att hitta er nästa medarbetare. Men tyvärr har man inte alltid möjligheten att dra ut på det – du behöver arbetskraft NU!

Då kan du behöva komplettera din rekrytering med bemanning.

Rekrytering och bemanning – En dynamisk duo

Bemanning och rekrytering är det bästa av två världar och används med fördel parallellt med varandra. Rekrytering strävar efter att uppfylla långsiktiga personalbehov medan bemanning ser till de kortsiktiga och akuta behoven på arbetskraft. 

Tillsammans bildar de en dynamisk duo som ser till alla dina behov på arbetskraft. 

5 tips för att hitta personal i höst och sommar

Planering är A och O inom bemanning och rekrytering. Det krävs rätt förutsättningar för att kunna genomföra framgångsrika rekryteringar och säkerställa bemanning i god tid. Nedan går vi igenom våra bästa tips för hur ett företag kan säkra sin personal kommande höst:

  • Var ute i god tid. Rekrytering och bemanning är komplexa processer som tar tid. Alla kandidater som skickar sin ansökan för positionen måste noggrant intervjuas och testas. Potentiella kandidater ska sedan jämföras med varandra och presenteras för kommande kollegor, allt för att hitta den person som bäst passar för tjänsten och verksamheten. Det handlar oftare än man tror om personkemi när man anställer nya medarbetare.

 

  • Bredda sökandet genom att anställa och bemanna med nyutbildade såväl som kontakta tidigare medarbetare. Desto större kandidatnätverk, desto fler kandidater, och därmed också större chans att du kan hitta en person som perfekt matchar företagets behov. Våga ge ambitiösa, nyutbildade personer chansen, eller satsa på ett säkert kort i form av en tidigare medarbetare som kan utföra sina arbetsuppgifter redan från början. Beroende på din situation kan det ena alternativ lämpa sig bättre än det andra!

 

  • Anpassa kraven om det behövs. Om det går trögt att hitta personer med rätt kompetens och attityd bör du fundera på om du har ställt för höga krav eller om du kanske varit otydlig på något sätt i din annons. Se över om det går att dra ned något på kraven eller förtydliga annonseringen.

 

  • Stick ut från mängden för att synas. Lyft fram dina schyssta villkor, din goda arbetsmiljö, medarbetarna, saker ni gör tillsammans, flexibilitet i arbetet, förmåner och spännande arbetsuppgifter. Glöm dock inte bort att alla dina konkurrenter kommer försöka göra detsamma! Försök hitta något unikt som särskiljer ditt företag från andra för att få kandidaterna att välja ditt företag fram andra.

 

  • Tänk nytt om det traditionella inte fungerar. Om du har svårt att få tag i rätt kompetens kan du behöva tänka utanför boxen. Ta inspiration av hur många andra arbetsgivare löst sina behov på arbetskraft. Inom vården började man till exempel anställa fler medicinska sekreterare för att avlasta läkarnas värdefulla tid från administrativa uppgifter och ge dem mer tid till att ge vård. Fundera på om det går att göra något liknande inom din bransch. 

 

Börja inte från noll i höst – Kontakta KFX rekryterings- och bemanningsföretag

Som du ser är det mycket som ska till för att säkra personal inför höst och sommar – men det behöver det inte vara med hjälp av ett rekryterings- och bemanningsföretag som KFX.

Vi är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsbolag som erbjuder bemanning och rekrytering i Stockholm, Göteborg, Sundsvall och Malmö. Med vår hjälp slipper du börja från ruta ett i höst och kan säkerställa framgångsrika rekryteringar. Vi kan hjälpa med både bemanning och rekrytering och ser till att alla dina personalbehov uppfylls.

Boka in ett förutsättningslöst med bemannings- och rekryteringsbolag KFX redan idag för att säkra både bemanningen av sommarpersonal såväl som för att få hjälp med rekryteringen inför den kommande hösten.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan