Kom vidare i yrkeslivet med hjälp av karriärvägledning

Bemanning och rekrytering handlar sällan om bara om att hjälpa företag framåt. Det handlar också om att hitta lösningar för individer som vill utvecklas och komma framåt i karriären.

Vissa personer verkar nästan vara födda med ett tydligt mål och syfte i livet. Tar sig från punkt a till b utan några vidare yrkesmässiga omvägar och behöver heller inte lägga någon vidare tid på att omskola sig. De hittar på något sätt rätt från start och kan sedan ägna sin tid åt att klättra uppåt och framåt.

För de flesta andra går det dock inte riktigt så enkelt. Oftast tar det tvärtom ett bra tag innan man hittar fram till det där verkliga drömyrket, och får prova på olika typer av utbildningar och arbeten innan man förhoppningsvis hittar rätt.

Om vägen till arbete känns lång och snårig så kan det vara bra att få hjälp och guidning i form av karriärvägledning.

Kartläggning

Innan du börjar söka jobb är det viktigt att kartlägga i vilken riktning du vill gå, och var du utgår ifrån. I den här fasen ingår till exempel att få en tydligare bild över vilken kompetens du som jobbsökande har samlat på dig hittills. Därefter gäller det att komma fram till vilka yrkesmässiga mål som känns relevanta att sträva mot och om några av de tidigare erfarenheterna kan användas för att komma dit. I så fall – på vilka sätt?

Jobbsökarplanering

Jobbsökande kan till en början tänkas vara något enkelt, men faktum är att det kräver en hel del ansträngning, strategier och framförallt engagemang. Den som mest slänger iväg några ansökningar i förbifarten lyckas sällan särskilt bra, medan chanserna att göra avtryck hos arbetsgivaren ökar väsentligt om för den som planerar och strukturerar sitt jobbsökande.

Vilka tjänster är intressanta, hos vilka typer av arbetsgivare? Hur ska de olika ansökningarna hanteras och följas upp? Det är bara en del av det som planeras i samband med karriärvägledning i Stockholm. Dessutom läggs väldigt mycket tid på att utforma ett relevant, vinnande och användbart cv – en helt avgörande del för att du som jobbsökande ska nå fram på ett bra sätt.

 

Du som vill komma vidare i karriären men som själv är osäker på vad du vill göra, eller som inte lyckats haffa drömjobbet på egen hand kan kontakta KFX. De är ett professionellt rekryteringsföretag som också erbjuder bemanning och karriärvägledning,

 

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan