Fyra framgångsfaktorer för dig som kandidat

Sök jobb inom områden du brinner för
En mycket bra mentor en gång sa ”Du ska jobba med det du brinner för, för brinner du inte för det så kommer du inte att göra ett lika bra jobb som alla andra som brinner för det”. Att veta vad man brinner för är inte alltid enkelt, speciellt om man är tidig i sin karriär. Det är ju faktiskt också är ok att jobba med det som är näst högst på önskelistan – så kan man spara sin stora passion som ett intresse och inte ett måste.

Gör research, och ordentlig med research
Det kan låta banalt men – inför en jobbansökan, läs på ordentligt om bolaget. Och researchen slutar inte här. Blir du kallad till intervju glöm inte att tänka igenom vilka frågor som är viktiga för dig att få svar på. Anställningsintervjuer är som dejter, båda parterna blir utvärderade. Här är det viktigt att du också utvärderar bolaget, dess kultur och din potentiella framtida chef eller kollega utifrån de faktorer som är viktiga just dig. För kommer du att trivas så kommer du också vilja gå den extra milen!

Kommunicera hur du kommer att passa in och sticka ut
Att visa att man passar in både kulturellt och kompetensmässigt är viktigt. Men en viktig fråga du bör ställa dig är hur du kommer att sticka ut på den potentiella arbetsplatsen. För kan du tydligt kommunicera det unika värde du kan bidra med så kan du vara säker på att du blir mer intressant i rekryterarens ögon. Det är helt enkelt personal branding och ditt varumärke!

Var transparent om vem du är
Var öppen om dina styrkor, utvecklingsområden och vad du drivs av. Ju bättre bild du kan ge av dig själv, desto mer troligt kommer du att få de rätta förutsättningarna för att kunna göra ett bra jobb, om du får jobbet. Att enbart försöka framhäva sina styrkor eller ännu värre dra vita lögner är ett kortsiktigt sätt att få ett jobb. Livet är för kort för att slösas på jobb man inte trivs på.

Alla våra lediga tjänster och uppdrag hittar du här! 

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan