Få dina kollegor att trivas på jobbet!

Att välja rätt typ av personal är oumbärligt för att bygga en framgångsrik verksamhet. Men även om vikten av att anställa eller hyra engagerad personal inte kan understrykas nog, är det minst lika viktigt att skapa en arbetsmiljö som gör att dina medarbetare vill stanna kvar. Följande är några vanliga sätt att öka arbetsglädje och engagera personalstyrkan:

Erbjud bonusar

Att sätta upp ett system för ekonomiska bonusar utöver de preliminära lönerna är ett bra sätt att motivera sina medarbetare. Dessa bonusar kan vara baserade på personliga prestationer eller fungera som en belöning för en gemensam prestation. Att få erkännande för det arbete man lagt ner kan vara mycket uppskattat och kan öka viljan att prestera och utvecklas ytterligare.

Anställ en personalansvarig

Om du har många anställda inom din verksamhet kan det vara svårt att lystra till allas tankar och behov. Då kan det vara dags att anställa en person med personalansvar, någon som har översikt över alla personalfrågor och kan styra över frågor som löner, förmåner, kompetensutveckling och personalvård. Detta kan vara en stor lättnad för ägare eller ledning samtidigt som det blir en trygghet för de anställda. Din personalansvarige eller din HR-avdelning kan dessutom hjälpa dig att rekrytera och hyra personal som lättar arbetsbördan under arbetstoppar och semestertider.

Håll regelbundna utvecklingssamtal

De flesta trivs bra i en miljö där de känner att de får använda sin fulla potential och där de kan utvecklas. Samtidigt vill vi gärna bli sedda och hörda på vår arbetsplats, och detta gäller både för positiv feedback och kritik. Detta kan du åstadkomma genom att regelbundet sätta dig ner med varje medarbetare, eller lägga det på HR-avdelningen, för att ge dem din feedback och för att lyssna på vad de har att säga. Någon kanske är sugen på nya utmaningar medan någon annan känner att arbetsbördan är för stor. Det enda sättet att få reda på det är att faktiskt prata med sina anställda.

Skapa en rolig arbetsmiljö

Alla företag och organisationer har sin egen modell och företagskultur, men det är få av oss som tackar nej till en fredagsfika. Andra går längre och plockar in ett pingisbord eller en tv-spelshörna, men det hela handlar om att skapa roliga och avslappnade miljöer även på arbetsplatsen. Dessa initiativ kan dessutom stärka relationer mellan kollegor och öka teamkänslan.

Om du vill ha anlita en professionell HR-konsult eller vill ha hjälp att hyra kvalificerad personal kan du vända dig till KFX. KFX är ett rekryterings- och bemanningsföretag med expertis inom personalfrågor.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

 

 

 

 

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan