Underlätta omorganisationen med HR-tjänster

För många företag är hösten en tid för omorganisationer och nysatsningar. Det för ofta med sig nya kompetensbehov och förändringarna som kan leda till intern frustration om processen inte hanteras på ett effektivt sätt.

Oavsett vem man frågar så möts ordet ”omorganisation” i många fall av suckar. Inte så konstigt. Sådana satsningar innebär ofta en hel del förvirring på grund av nya rutiner och behov av ny kunskap. Samtidigt som många i den befintliga personalen kan känna sig åsidosatta, utelämnande och osäkra inför allt det nya. Men det finns sätt att lösa dessa situationer på ett bra sätt och minska risken för både flaskhalsar och missnöje.

En HR-specialist kan guida din verksamhet genom de olika stegen i en omorganisation, från den första inledande planeringsfasen till genomförande och uppföljning. Du får uppbackning av konsulter med rätt kompetens för just er omstrukturering. På så vis sparar ni både tid och pengar, samtidigt som ni minskar stressen i den egna arbetsgruppen.

Hur går man då gå tillväga inför en omorganisation? Det beror på företagets unika behov, men här följer några användbara tips:

Förberedelse

Inför en omorganisation är det vanligt att ledningen är väl införstådd med förändringen efter att ha planerat den under lång tid. Övriga anställda har däremot inte lika god insyn och ges ofta kortare tid på sig att hantera den kommande förändringen. Detta resulterar gärna i ett osäkert och oroligt utgångsläge. Via en HR-specialist i Stockholm kan ledningen få hjälp med att kommunicera förändringen till personalen i ett tidigare stadium, och besvara eventuella frågor angående omställningen.

Utbildning

Utbildning och kurser är grundläggande inslag under en omorganisation. Alla anställda, på alla olika avdelningar och nivåer inom företaget bör utbildas för att kunna möta de nya kraven och den förändrade arbetssituationen. Genom att låta en extern aktör sköta utbildandet kan ni i ledningen fokusera på att upprätthålla det vardagliga arbetet.

Rådgivning

Innan ni bestämmer för att genomföra en stor omorganisation kan det vara bra att konsultera en HR-specialist. De kan hjälpa er i arbetet med omställningen och kan även förhindra att onödiga misstag letar sig in i processen.

KFX är en HR-partner som kan guida ditt företag till nya nivåer Kontakta dem idag för mer information om rekrytering, bemanning eller HR-tjänster för omorganisationer.

 

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan