Tips för karriärutveckling – för dig som vill vidare

Arbete är en viktig del av livet. Någonting som fyller vardagen med en känsla av att vi uträttar något inom det specifika sammanhang som arbetsplatsen innebär. Att vi bidrar och gör skillnad. Eftersom arbetet tar upp en så stor del av vår vardag och tid är det också viktigt att trivas, ha troligt och att ha möjlighet att utvecklas.

Bara för att en viss tjänst eller ett uppdrag varit utmanande och spännande under ett antal år innebär det inte att den fortsätter vara det för alltid. Det är därför inte särskilt underligt att vi, efter ett tag, börjar längta efter nya ansvarsområden eller positioner.

Men när man känner att det är dags att byta jobb, hur tar man sig vidare på ett bra sätt? Här nedanför följer tips för dig som behöver hjälp med karriärutveckling:

Byta bransch?

Först och främst, fundera över varför du vill byta jobb. Är det på grund av att du tröttnat på verksamheten som sådan, på just dina uppgifter eller kanske på hela branschen? Vad du känner gällande detta kan vara helt avgörande för hur du kan gå vidare. I vissa fall kan en befordran visa sig vara precis vad du behöver, eller så är det så att det är dags för en helt ny arbetsgivare.

Kompetens kontra mål

När du satt ord på vad du vill göra så har du kommit en bra bit på väg, men nu gäller det också att komma fram till huruvida du har tillräckligt med kunskap och erfarenhet för att nå hela vägen fram till drömjobbet. Kanske kan det vara värt en tids studier för att bygga på dina kunskaper, eller kanske kan en praktikperiod vara en bättre lösning. Fundera ut en strategi som inkluderar både delmål och slutmål.

Vad säger marknaden?

Just nu bubblar den svenska arbetsmarknaden av arbetstillfällen och möjligheter, men utbudet av tjänster varierar mycket från bransch till bransch. Innan du tar klivet ut mot en ny karriär är det därför bra att först undersöka förutsättningarna inom den aktuella branschen. Är det så att marknaden är mättad är det förmodligen ett bättre alternativ att lägga upp din karriärutveckling i ny riktning.

Funderar du på att testa ett nytt jobb, kanske inom en helt ny bransch? Är du kanske mer intresserad av en befordran, och hur kan du då förhandla dig till ett uppdrag och en passande lön? Kontakta oss på KFX redan idag, vi erbjuder personlig karriärvägledning i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan