En HR partner kan utveckla din verksamhet

HR är en förkortning av Human Resources och den avdelning på företaget som är ansvarig för personal och anställda. De som jobbar med dessa områden och frågor måste ha en bred kompetens i strategier som säkerställer tillgången på rätt kompetens och som motiverar den befintliga personalen att vilja stanna kvar inom företaget. Eftersom organisationers framgång i hög grad bygger på att personalen mår bra och på att deras kompetens tas tillvara på rätt sätt så ligger fokus numera på detta snarare än på ekonomiska frågor och löner.

Mer konkret handlar alltså HR om alltifrån rekrytering, arbetsmiljöfrågor, kompetensutveckling och samordnande av omorganisationer. I vissa sammanhang är det bra för företag att anlita spetskompetens och en HR specialist som kan bidra till att utveckla verksamheten i rätt riktning. På så sätt kan man få effektiv hjälp med bland annat följande:

Urvalsprocess

Att välja ut intressanta kandidater bland alla de ansökningar som kommer in till företaget är en svår och tidskrävande process. Du som tar hjälp av en HR partner i detta arbete slipper lägga ned värdefulla resurser och kan istället känna dig lugn med att rekryterings och bemanningsföretaget i fråga sållar ut kandidater som matchar dina behov, både kompetens och personlighetsmässigt.

Tester

Alla företag och verksamheter har unika behov och en rekrytering är inte bra om den inte överensstämmer med dina förutsättningar på alla plan. För att verkligen säkerställa att de kandidater som kommit vidare i urvalsprocessen är rätt för ditt företag är det bra att låta dem göra tester som svart på vitt skildrar deras kompetens och egenskaper. Sådana tester kan kombineras och skräddarsys just efter ditt företags förutsättningar.

Start till slut

Bemanningsföretag erbjuder vanligen heltäckande rekryteringsinsatser som underlättar för företag hela vägen från start till mål. För den som inte är nöjd efter ett visst antal månader är det alltid möjligt att reklamera tjänsten. På så vis kan du alltid känna dig trygg med att ett samarbete av det här slaget inte bara är resursbesparande utan även leder till faktiska resultat.

Du som är intresserad av ett effektiviserat och förbättrat HR-arbete kan kontakta KFX. Vi är ett rekryterings och bemanningsföretag med 30 års erfarenhet av noggrann rekrytering efter våra kunders unika behov.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan