Sveriges bästa företagsbloggar 2018

Redovisningsansvarig till expansiv koncern

Om tjänsten

Är du en erfaren redovisningsansvarig som vill ha en bred roll där du arbetar nära verksamheten? Är du tillgänglig på kort varsel och vill ha en utmanande roll? Vi söker dig som gillar att ha övergripande ansvar.

I den här rekryteringen har I.A. Hedin Bil AB valt att samarbeta med oss på KFX HR-partner. Du kommer att bli anställd hos I.A. Hedin Bil AB. Tjänsten är på heltid och tillsvidare.

Om företaget

Hedin Bil är ett familjeföretag grundat 1985 av pappa Ingemar och sonen Anders Hedin. Koncernen driver 88 anläggningar och är återförsäljare av 30 varumärken i Sverige och Norge. Hedin Bil är en av de största bilåterförsäljarna i Norden med 3,300 medarbetare och en beräknad försäljning av 75,000 fordon per år. Hedin Bil-koncernen ingår i Anders Hedin Invest -koncernen tillsammans med Klintberg & Waykoncernen, Mabi Rent-koncernen, Car to Go Sweden AB, Hedin IT AB, I. A Hedin Fastighet AB samt Tuve Bygg AB. Anders Hedin Invest AB är även delägare i Lasingoo Sverige AB. Koncernens totala årsomsättning beräknas uppnå 21 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som gillar att arbeta nära verksamheten och vill ha övergripande ansvar för redovisningen över ett av de större bolagen i koncernen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningsansvarig:

  • Övergripande ansvar för redovisningen
  • Månads- och årsbokslut
  • Avstämningar av konton, garantier, självrisker, mm.
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Löpande dokumentation och uppdatering av processer och rutiner
  • Coaching ansvar för en Redovisningsassistent.
  • Myndighetsrapportering

Tjänsten innebär stora kontaktytor inom organisationen, bla med andra avdelningar som Koncernstab, Lön och Leverans, men även med verksamheten i form av Företagschefer, Platschefer och Verkstadschefer. Du rapporterar till ekonomichef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tio års erfarenhet inom ekonomi varav minst fem års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete med liknande arbetsuppgifter. Du känner dig trygg i dina kunskaper kring redovisning och självständigt arbete av årsbokslut, skatt och rapportering. Du har ett genuint intresse av ekonomi och en god förståelse för olika affärssystem, har du tidigare erfarenhet från Kobra och Palette är det en stor fördel.

Vi söker dig som är en ansvarstagande person som är van att arbeta i ett högt tempo. För att trivas i rollen som Redovisningsansvarig är det viktigt att du är noggrann, analytisk och van att arbeta självständig. Du är duktig på att planera och organisera dina arbetsuppgifter och vill uppnå ett kvalitativt arbete. Vi söker dig som trivs att arbeta i ett team där samarbete och effektivtet prioriteras. Självklart ser vi att du är engagerad och brinner för att arbeta med siffor.

Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Övrigt

Vi kan erbjuda dig en spännande utmaning i ett tillväxtbolag. Sysselsättningsgraden är på heltid och tillsvidare, med en provanställning på 6 månader.
Tjänstens tillträde är snarast, enligt överrenskommelse.

Sökande till denna tjänst kommer att få genomgå personlighetstest, kompetenstest och bakgrundskontroll.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande.

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Anna Berggren på 031-711 98 00.

Sök tjänst

Glömt lösenord Registrera dig Tidrapportera
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan