Receptionist på heltid till internationellt bolag på Södermalm

Om tjänsten

Reception / Service / Administration / Kontor / Telefon / Konferens
Gillar du kundkontakt och anser dig ha ett vänligt och professionellt bemötande? Trivs du i rollen som ansiktet utåt på ett företag och har erfarenhet av service i toppklass? Då är det kanske just dig vi behöver! Till en av våra kunder söker vi nu en utåtriktad, representativ och servicemedveten receptionist. Uppdraget är på heltid i Stockholmsregionen med start i augusti.

Om företaget

KFX HR-partners fokus har alltid varit att bygga långsiktiga relationer med kunder och personal. Vi lyssnar på våra kunder, våra anställda och på varandra. Stolthet, omtanke och engagemang är våra värdeord. Vårt mål är att vara våra kunders första val av HR-partner och branschens bästa arbetsgivare. Vi är i dag drygt 400 medarbetare och har regionala kontor runt om i landet.

Arbetsuppgifter

Som receptionist har du en spännande roll med varierande arbetsuppgifter inom service, administration och kontor. Dina arbetsuppgifter innebär att ta emot besökare, hantera post och paket, svara på mail och i telefon, ha kontakt med leverantörer och se till att hålla allmänna utrymmen snygga och iordningställda. Förutom dina sedvanliga receptionistuppgifter kommer du även vara behjälplig med förberedelser inför event, luncher, projekt och en del administrativa uppgifter.

Kvalifikationer

För att trivas i rollen som receptionist bör du vara utåtriktad och ha ett genuint intresse för människor och serviceyrket. Du sprider positiv energi, ser var och vad som behöver göras samt tar mycket eget ansvar. Det är viktigt att du är självgående och tar eget initiativ när du ser att något behöver åtgärdas.
För att vara kvalificerad för tjänsten har du:

  • Tidigare erfarenhet av service, gärna från butik, café eller hotell
  • Kunskaper inom Microsoft Office, främst Outlook, Excel och Powerpoint
  • Behärskar väl svenska och engelska i både tal och skrift

Att du även är social, prestigelös och framåt gör att du kommer att passa bra in i teamet. Du kommer att få möjlighet att arbeta i en modern miljö i fräscha lokaler med mycket förändringar och nytänkande.

Övrigt

Tjänsten är ett konsultuppdrag hos kund och du kommer att erbjudas en tillsvidareanställning hos KFX HR-partner. Arbetstiderna är måndag till fredag på heltid fördelade på två skift, där du ena veckan arbetar kl. 08:00 – 17:00 och andra veckan arbetar 09:00 – 18:00.
Välkommen att skicka din ansökan redan idag!

Company logotype
  • Stockholm
  • Ansök senast 2019-08-12
  • Heltid
  • Anställning: Tillsvidareanställning
  • Bransch: Administration
  • Inkommet: 2019-06-20
Sök tjänst
Tipsa en vän Dela Tweeta Länka
Skriv ut

Relaterade tjänster

Se alla annonser
Glömt lösenord Registrera dig Tidrapportera
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan