Vanliga missförstånd om livet som konsult

”En konsult har ingen lön mellan uppdragen”

Inget kan vara mer fel – i alla fall om du arbetar som konsult hos KFX. Våra medarbetare har en fast anställning med garantilön, oavsett om du arbetar i uppdrag, i något av våra egna projekt eller på annat sätt genomför överenskommen kompetensutveckling. Hos oss är du och din kompetens alltid värdefull.

”En konsult är bara en utbytbar bricka”

Om vi ska vara ärliga så är alla utbytbara, oavsett anställningsform. Som konsult är bytena ofta relaterade till projektfas och/eller utvecklingsmål. I stort sett alla undersökningar visar att både människa och karriär mår bra av ombyte och utveckling under ett yrkesliv – variation bygger kunskap.

”Konsultjobbet är otryggt, det går inte att planera för någonting”

Som konsult hos KFX har du en vanlig tillsvidareanställning i ett välmående företag med kollektivavtal och fast lön. Alla våra medarbetare har löpande uppföljning både med sin konsultchef och aktuell uppdragsgivare.

”Konsulter är personer som inte får fast jobb”

Våra medarbetare har fast jobb – som konsulter – hos oss!

”Ingen vill satsa på en konsult”

JO! Vi vill. Vår erfarenhet av människor med potentiell konsultprofil är att de är drivna, utåtriktade, ambitiösa och måna om sin kompetensutveckling. Vi satsar på dig och din karriär genom uppdrag som ger dig en inblick i många olika företag, kontinuerlig utveckling och sociala aktiviteter för att utvecklas och trivas hos oss under lång tid.

”Har jag ens någon chef som konsult?”

Absolut! Du kommer att ha en engagerad konsultchef som hjälper och stöttar dig i din roll och ger dig de bästa förutsättningarna att lyckas och trivas i dina uppdrag. Vi har en omvittnat nära kontakt med alla våra konsulter – de är en viktig del av maskineriet KFX och våra kollegor lika mycket som medarbetarna på kontoren! I vår platta organisation är det alltid nära till ledare, kollegor och supportfunktioner. Samarbete och lärande över gränser stärker oss.

”Det tråkiga jobbet lämnas till konsulterna”

Tvärtom! Våra kunder anlitar oss för att få in kompetens och stödja upp vid arbetstoppar eller med specifik kompetens. De brukar vara noga med att varje konsult ska få förutsättningar att leverera så stort värde som möjligt. Du kompletterar och förstärker ett team och är värdefull.

Läs mer om hur det är att jobba som konsult hos oss!

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan