Digitala Intervjuer | KFX

Vad är digitala intervjuer och hur fungerar de?

I början av pandemin var många företag i överlevnadsläge och valde att frysa stora delar av sin anställningsprocess. Allt eftersom situationen börjat tina kom också anställningarna tillbaka för att kunna fylla luckorna som uppstått under pandemin – men denna gången var den digital.

Allt fler företag väljer att digitalisera sin anställningsprocess för att efterleva de nya arbetsförhållandena och det “nya normala” i samhället. En uppåtgående trend vi tydligt kunnat observera under pandemin är användningen av digitala intervjuer

Medan många fortfarande föredrar ett möte ansikte-mot-ansikte innebär en online intervju så många fördelar att vi tror många företag kommer vilja fortsätta använda dem som ett komplement till de fysiska anställningsintervjuerna. I denna artikel kommer vi förklara vad digitala intervjuer är, hur de fungerar och vilka fördelar det innebär att genomföra en intervju online

Vad är digitala intervjuer?

Digitala intervjuer finns i två former: Förinspelad och live.

I en förinspelad videointervju väljer arbetsgivaren ut ett par frågor som sedan arbetstagarna spelar in sig själva besvara. Kandidaten kan spela in sina svar när- och varsomhelst de vill som gör digitala intervjuer väldigt flexibla. Ambitiösa arbetstagare väljer också att spela in sig själva ställa frågorna istället för att bara visa dem i ett textformat. Det skapar en mer “verklig” känsla och är ett bra sätt att introducera kandidater till ert varumärke, arbetskultur och medarbetare.

En live intervju kan ske över vilket chattprogram ni än föredrar. Vi rekommenderar dock de mer välkända alternativen som Microsoft Teams, Google Meet eller Skype då många redan är bekanta med minst en av dem. Ni kan använda samma videokonferensverktyg som ni använder för möten.

Fördelarna med digitala intervjuer

Som tidigare nämnt, digitala intervjuer innebär så många olika fördelar att vi tror att många företag kommer fortsätta använda digitala intervjuer även efter pandemin är över.

Effektivitet

Ett anställningslag kan i genomsnitt granska ungefär 3 stycken förinspelade digitala intervjuer på samma tid som det tar att genomföra en 30-minuters telefonintervju. Med hjälp av olika digitala verktyg kan ett anställningslag samarbeta på distans och tillsammans ta anställningsbeslut som ökar effektiviteten av anställningsprocessen som tillsätter positioner med de bästa kandidaterna snabbare.

Flexibilitet

Anställningslaget får inte bara möjligheten att granska digitala intervjuer när och vart de passar dem bäst, kandidater får också möjligheten att genomföra sina digitala intervjuer från vart de vill, när de vill. Detta är en stor fördel i arbetsmarknader där många kandidater redan är anställda och inte tillgängliga under normala arbetstider.

En live online intervju drar nytta av samma fördelar. Oavsett vart arbetstagaren och arbetsgivaren är så har de möjlighet att kommunicera och genomföra en intervju.

Mångfald

Digitala intervjuer hjälpa företag att kasta ett bredare nät och nå större kandidatpooler med ett större mångfald av kvalificerade kandidater. Digitala intervjuer eliminerar behovet av att resa och att till och med vara bosatt inom ett specifikt område och ger kandidaterna chansen att berätta mer om sig själva och visa vem de är utöver sitt CV.

Kvalitet

Digitala intervjuer skapar ett konsekvent, strukturerat intervjuformat som förbättrar anställningsprocessen och leder till bättre anställningar. Konsekventa intervjufrågor lämnar lite till inget utrymme för omedvetna fördomar, och poängsystem skapar en behövlig struktur i intervjuer som resulterar i bättre anställningar för en organisation.

Innovation

Alla företag vill locka till sig de bästa kandidaterna. Med digitala intervjuer kan företag inte bara demonstrera sin innovativa anställningsprocess, utan också komma i kontakt med potentiella kandidater runt om hela världen. Precis som kandidaternas video inbringar liv i deras CV så kan företag använda sig av video för att visa upp de bästa elementen av deras kultur och varumärke. 

Kom tillbaka på fötterna med KFX

Digitalisera er anställningsprocess med KFX och säkerställ goda anställningar både under och efter pandemin. Kontakta oss idag för mer information så hjälper vi er att komma tillbaka på fötterna med er anställningsprocess och fylla luckorna efter covid-19.Är du arbetssökande och ska snart på intervju? Här har du några handfasta tips inför din intervju som fungerar för fysiska såväl som digitala intervjuer.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan