Tre spaningar om arbetsmarknaden 2020

  • Fler fasta anställningar?
    Det pratades mycket om gig-ekonomi förra året och gig-jobbarna blir allt fler. Samtidigt hävdar fackförbunden att deras medlemmar oftare erbjuds fast anställning än tidigare. Vi får vänta och se men att arbeta som gigare eller konsult kommer fortfarande vara stort och ett vanligare sätt att ta sig an arbetsmarknaden än för 10 år sedan.

 

  • Ökande ungdomsarbetslöshet
    Nu spås svensk ekonomi gå in i en lågkonjunktur. Arbetsmarknaden kommer att försämras något och prognoserna pekar på att arbetslösheten kommer att stiga till under våren. Ett trendbrott är att antalet unga arbetslösa ökar, något som inte skett sedan 2013, enligt Arbetsförmedlingens statistik.

 

  • Utvecklingstid för anställda
    Detta är något helt nytt på arbetsmarknaden! Tanken är att anställda ska kunna utveckla sin kompetens, eller till och med skaffa helt ny kompetens, genom att vara ledig från sitt jobb i max ett år. Under tiden ges en arbetslös person chansen att vara vikarie.

Vad är tanken med detta då? Jo, förhoppningen är att kompetensutveckling av de som redan har en anställning ska underlätta omställning på arbetsmarknaden, med nya krav på kompetens och rörlighet. Samtidigt knyts arbetslösa närmare arbetsmarknaden genom vikariaten och får arbetslivserfarenhet och därmed lättare att söka jobb.

Vi söker dig som vill utvecklas med oss!

På KFX hjälper företag med kompetens, är ett rekryteringsföretag åt våra kunder och är deras HR partner. Men du kan också giga hos oss som konsult. Antingen på en fast arbetsplats eller som ambulerande vilket betyder att du jobbar hos flera utav våra kunder. Ingen dag är den andra lik!

Vi finns över hela landet och förmedlar både konsulter och bemanning från Umeå, Sundsvall i Norr till Göteborg och Malmö i Söder. Välkommen att bli en av oss!

 

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan