Tips för att välja rätt rekryteringsföretag när du söker jobb

Rekrytering- och bemanningsföretag har blivit ett populärt alternativ på senare år och många företag och organisationer väljer idag att överlåta sina rekryteringsprocesser till experter då lediga positioner ska fyllas. Även arbetssökande personer har till större del börjat förlita sig på rekryteringsföretag för att söka och hitta nya positioner.

Många har någon gång under sitt liv sökt ett arbete via ett rekryteringsföretag. Fler och fler ser nyttan med detta tillvägagångssätt. För att ditt jobbsökande ska bli så effektivt som möjligt bör du välja din rekryterare med omsorg. Följande är faktorer är viktiga när du letar efter ett professionellt rekryteringsföretag

Uppdaterade jobbannonser

Varje dag blir arbeten inom olika branscher lediga och här är de allra flesta rekryteringsföretaget uppdaterade då det för dem gäller att vara först på bollen. Alla rekryteringsföretag har kanske inte alla lediga jobbannonser tillgängliga, men se till att välja ett eller flera företag som uppdaterar sina annonser dagligen när du letar efter ett professionellt rekryteringsföretag. En arbetsgivare som till exempel är ute efter att rekrytera bra HR personal försöker göra det omgående och är annonserna inte uppdaterade kan det resultera i att du missar arbetstillfällen.

Välj ett rekryteringsföretag som arbetar tätt med arbetsgivarna

När ett rekrytering- eller bemanningsföretag erbjuder olika tjänster för arbetsgivare och har goda relationer med dessa kan det leda till att dessa kunder prioriteras när arbetstillfällen öppnar upp sig. När en arbetsgivare anlitar en rekryterare för rekrytering och bemanning i Stockholm väljer de mest troligt ett rekryteringsföretag i närheten som de har god relation med.

Kommunikation är viktigt

När du väljer rekryterare är det viktigt att du kommunicerar och överför så mycket information som möjligt om dig själv. Berätta vem du är, vilka erfarenheter och kompetenser du har samt vilka mål du har med ditt jobbsökande. Ju mer information du ger om dig själv, desto lättare blir det för en rekryterare att hitta en position som matchar dina krav och önskemål. Se även till att uppdatera din profil regelbundet och lägga in nya erfarenheter.

Att välja rätt rekryteringsföretagkan öka dina chanser att få ett arbete som passar dig. Hos rekryterings- och bemanningsföretaget KFX hittar du lediga arbeten inom områden som bland annat ekonomi, HR, administration, IT, försäljning, hotell och restaurang samt projektledning.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan