Ett smart sätt att främja din egen karriärutveckling

Det finns många som vill ge dig råd om hur du får fart på ditt arbetsliv. Alltifrån föräldrar, lärare och kompisar till professionella coacher och inspiratörer på nätet. Hur vaskar man ut det väsentliga? Finns det några genvägar? Ja, trots allt så existerar det ett antal gemensamma nämnare i det stora informationsflödet.

Formulera dina mål

Ibland fastnar man i invanda rutiner och är kanske hyfsat nöjd. Så kan det hålla på år ut och år in för många människor. Det behöver inte vara fel alls, men är det så att du känner att du vill vidare behöver du engagera dig lite extra. Om du vill ha hjälp med din karriärutveckling finns den hos KFX, på flera håll i landet. Tillsammans kan ni hitta vart du vill komma och vilka steg du ska ta.

Skapa en bra resumé

Ett tillfälle till en ny chans kan dyka upp när som helst. Då ska du vara beredd och kunna berätta vad du är bra på och hur du kan hjälpa till. Det är alltid en god idé att visa upp sitt CV och diskutera den men vänner, men också med proffsen. Hör dig för hos något av alla de rekryteringsföretag som finns i Stockholm för att slipa på formuleringarna och hitta kompletteringar om det behövs. Det kan vara arbetslivserfarenheter eller studier som gör skillnad.

Bli medveten om dina styrkor

Att känna sig själv med styrkor och svagheter är viktigt. Det är en konst som förvärvas genom livet och genom att du testar olika saker. Vad gör dig inspirerad? Vilken typ av arbetsuppgifter vill du ha mera av? Vilka skulle du vilja slippa? Gillar du att jobba i grupp, eller får du saker gjorda på egen hand? En karriärutveckling är att jobba som konsult i bemanningsbranschen. Då har du en anställning, men arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar. På så sätt kan du hitta vilka dina styrkor är och var de bäst kommer till sin rätt. Det är också ett smart sätt att bygga upp de viktiga nätverken, med företag och personer som kan komma att betyda mycket för dig nu eller senare.

Du som varumärke

Stora företag lägger miljoner på att sticka ut och ta plats. Det är viktigt att ha ett varumärke som är känt, men som också förknippas med rätt saker. I vilka sammanhang vill du att ditt namn ska nämnas? Vilka plattformar känns rätt för dig? Kanske har du något intresse eller en hobby som är kul att dela med sig av. Det är inte ovanligt att fritidsintressen eller personliga uppdrag leder till arbete. Att sitta i styrelser, jobba med välgörenhet eller liknande är några exempel. Fundera på vilka sociala kanaler som fungerar för dig. Många väljer LinkedIn för arbetsrelaterade saker och Instagram eller Facebook för det privata. Lite beroende på bransch och sammanhang kan Twitter vara ett alternativ också.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan