Rekryteringsföretag i Göteborg

Att göra en felrekrytering kan vara mycket kostsamt för en organisation. Det är mycket svårt att på förhand vara helt säker på att en personalrekrytering kommer att leva upp till förväntningarna eller helt axla den roll som är tilltänkt.

Om ditt företag ska rekrytera och ni känner er osäkra på hur en rekryteringsprocess ser ut, behöver rekrytera med kort varsel eller har svårigheter med att hitta rätt kandidat är det en bra idé att ta hjälp av ett rekryteringsföretag.

Ett exempel på rekrytering

Ni ansvarar för rekryteringen på medelstort företag i Göteborg och behöver rekrytera en ekonom med kort varsel. Den tidigare anställda var mycket kompetent och tog ett mycket stort ansvar i sitt arbete men har bestämt sig för att byta arbetsplats. Ni står då utan en av era mest kompetenta medarbetare som varit en mycket viktig kugge på er ekonomiavdelning. Ni har 2 månader på er att hitta en ersättare som är redo att axla samma ansvar som den tidigare anställda.

Det finns i detta scenario två alternativ. Antingen startar ni en mycket snabb rekryteringsprocess på egen hand och letar med ljus och lykta för att hitta nya kvalificerade kandidater för tjänsten. Eller så anlitar ni ett rekryteringsföretag i Göteborg för ekonomi och finans som har både en gedigen erfarenhet av liknande situationer samt en lista med potentiella kandidater, redo att kontaktas.

Auktorisering av bemanning- och rekryteringsföretag

Att anlita ett auktoriserat rekryteringsföretag i Göteborg eller i någon annan ort i Sverige innebär en trygghet både för dig som använder rekryteringsföretaget för att hitta nya medarbetare och de personer som blir rekryterade. Auktoriseringen säkerställer att bemanningsföretaget i fråga är seriöst och uppfyller höga krav på affärsmässighet. För att vara auktoriserad måste bemanningsföretaget ha funnits i minst ett år, vilket är en ytterligare trygghet och en garanti för seriositet.

De företag som är auktoriserade genomgår årligen en granskning för att säkerställa att de lever upp till de högt ställda kraven. De företag som inte lever upp till kraven förlorar sin auktorisering.  

Lyckas med rekryteringen

Att lyckas med rekryteringar handlar om att se både till kandidatens och företagets bästa. Båda parter ska vara nöjda för att en rekrytering ska vara helt lyckad. Som auktoriserat rekryteringsföretag arbetar man ofta med ett flertal olika personlighetstester för att både företag och kandidat ska känna att de passar för varandra och för att anställningen ska bli långvarig.

Har du frågor om rekrytering, behöver hyra in en managementkonsult, bemanning, CV-registrering eller undrar hur du kommer vidare i karriären? Tveka inte att kontakta KFX redan idag eller läs mer om deras tjänster på hemsidan.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan