Olika sätt att utveckla sin karriär

Vad betyder egentligen karriär? De flesta förknippar ordet med att avancera på arbetsplatsen och klättra på karriärstegen internt, det vill säga få en ny och ”bättre” position och titel, även följt av mer ansvar och högre lön. Men det behöver inte nödvändigtvis betyda att du klättrar högre internt, allt fler vill utveckla sina karriärer för att passa deras livsstil istället för att anpassa livet och vardagen efter jobbet. Karriärutveckling innefattar båda delar, både att kunna klättra högre och att kunna skapa en bättre balans mellan jobbet och livet.

Hur kan ett bemanningsföretag hjälpa dig med din karriärutveckling?

Dagens bemanningsföretag jobbar tätt ihop med de arbetssökande. Eftersom de vet vilka erfarenheter, kompetenser och personligheter som är attraktiva på marknaden just nu kan de även hjälpa arbetssökande att se sitt värde, samt hjälpa dem att utveckla både sig själva och sina karriärer. Detta kan de hjälpa till med vid ett tidigt skede; oavsett om du har ett jobb och söker karriärutveckling eller letar efter ett extrajobb som student finns goda möjligheter att få hjälp. Vi går igenom några sätt som ett bemanningsföretag kan hjälpa till.

1. Karriärkonsultation och coachning

Att se över sin karriär och planera hur du vill att ditt liv ska se ut är viktigt. En fördel med att konsultera ett bemanningsföretag är att de ger dig ett helt annat perspektiv, vilket är bra både för karriärutveckling och när du vill utveckla din livsstil. Dina förmågor och egenskaper kanske är bättre lämpade inom en annan karriärväg, en som du aldrig ens hade övervägt.

2. Föreläsningar och utbildningar

Ibland saknas det bara en liten pusselbit för att skapa en komplett bild. Det kan handla om detaljen som gör dig extra attraktiv på arbetsmarknaden. Om du vill söka jobb i Göteborg eller någon annan större stad i Sverige inom en viss bransch kan bemanningsföretaget ibland rekommendera föreläsningar, seminarier eller hela utbildningar som kan hjälpa dig i ditt jobbsökande.

3. Böcker, metoder och olika karriärsutvecklingsverktyg

Att hitta extrajobb som student och att utveckla en pågående karriär är ganska snarlikt. Båda handlar om att hitta eller maximera sitt värde, antingen den nuvarande arbetsgivaren eller hos en ny. Detta sätter krav på dig som person, vilket är en av anledningarna till att den personliga utvecklingen oftast går hand i hand med karriärens utveckling. Dagens bemanningsföretag är väl medvetna om sambandet och kan rekommendera både böcker, metodik och olika verktyg som du kan använda för att utvecklas på samtliga plan.

Ett bra sätt att hitta jobb i Göteborg

Att utvecklas är ett måste och ibland har man inget val. Om du vill ha hjälp med att utveckla din karriär, eller om du vill ha hjälp med att hitta en ny arbetsgivare, sök jobb via ett bemanningsföretag som hjälper dig att hitta ditt värde både som person och som arbetstagare. På så sätt ökar du sannolikheten att du trivs både med din karriär och din vardag. Nöj dig inte med första bästa arbetsmöjlighet, gör ett aktivt val och skapa den karriär du faktiskt vill ha!

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan