Jobba med ett rekryteringsföretag i Sundsvall: Fem tips för både jobbsökare och arbetsgivare

Det finns många fördelar med att vända sig till ett rekryteringsföretag i Sundsvall eller Umeå, både som arbetsgivare och som jobbsökande. Vi har samlat fem tips till varje part som anger varför ett samarbete kan vara högst aktuellt.

Jobbsökare: Utveckla din karriär

Det är aldrig för sent att starta en karriär eller byta till ett nytt spår. Vi har flera års erfarenhet av att hjälpa till med karriärsutveckling. Här kommer fem tips och anledningar till personer som söker nytt jobb.

1. Börja din karriär eller byt spår

Oavsett om du aktivt söker ett nytt jobb eller om du har det i tankarna finns det fördelar med att använda ett rekryteringsbolag för att utveckla karriären. Vi kan hjälpa dig hitta ett jobb inom en viss bransch eller vända dig till ett företag som har ett stort behov av just dina kunskaper och kompetenser. Detta är perfekt för studenter som nyligen tagit examen eller personer som jobbat länge inom en bransch och vill hitta nya utmaningar. Självklart hjälper vi även personer som redan har kommit långt i karriären. Med vår hjälp kan du utvecklas ännu mer i din valda bana.

2. Utvecklas i sidled för att bygga nätverk och kompetenser

Personer som nyligen kommit ut på arbetsmarknaden kan behöva mer jobberfarenhet för att kunna konkurrera med andra om vissa jobb. Genom att jobba flera olika jobb kan du både utveckla dina kompetenser, visa prov på uppskattade egenskaper och samtidigt bygga ett stort nätverk. Att utvecklas i sidled innebär att du arbetar tillfälligt hos olika arbetsgivare. Som konsult hos oss har du alla möjligheter att arbeta hos våra kunder.

3. Använd rekryteringsföretagets nätverk för att hitta fler jobbmöjligheter

En fördel med att vända sig till ett rekryteringsbolag för att söka jobb är att du får tillgång till jobbmöjligheter som inte ligger ute än. Många företag vänder sig direkt till rekryteringsbolagen för att anställa. Om rekryterarna redan har klockrena kandidater som de känner till kommer dessa naturligtvis att rekommenderas. Sök jobb genom oss för att få tillgång till jobbannonser som inte annonserats än.

4. Karriärtips

Den svenska arbetsmarknaden utvecklas ständigt. Inom vissa branscher finns det redan för många arbetssökande, medan andra har brist på kompetent personal. Ett rekryteringsbolag har fingret på arbetsmarknadens puls och känner till vilka kompetenser som är högst eftertraktade. Dessa kunskaper kommer väl till pass när du ska söka ett jobb, oavsett om du söker i Stockholm eller annan ort. Personalbrist inom en bransch ökar dina möjligheter att landa ett attraktivt jobb, speciellt om du har precis de kompetenser som eftersöks.

5. Din framgång är rekryteringsbolagets framgång

När ett rekryteringsbolag rekommenderar dig som en kandidat vill de naturligtvis att du ska lyckas. Ju bättre det går för dig, desto bättre har vi själva lyckats med vårt jobb. Din framgång är vår framgång, därför har vi en aktiv dialog med våra kandidater under hela processen. Vi är även mycket måna om att våra konsulter ska trivas när de är ute på uppdrag.

Arbetsgivare: Fördelar med att anställa personal via ett auktoriserat rekryteringsföretag

Att anställa rätt personer är otroligt viktigt. Personalen är trots allt en av faktorerna som ett företags framgång bygger på. Rätt person på rätt plats kan göra all världens skillnad. Fel person kan snabbt bli en kostsam affär för företaget och något som ska undvikas så långt som möjligt. Vi går igenom olika tips och anledningar till att använda ett auktoriserat företag för rekryteringen.

1. Stor databas med kandidater

Vårt kandidatregister har både ett brett och ett djupt utbud. Det går att hitta personal som har alla de kompetenser som företaget behöver, oavsett om det gäller en ny VD eller om du vill fylla administrativa tjänster. En stor databas innebär att vi snabbt kan fylla en arbetsroll hos ditt företag.

2. Effektiv rekryteringsprocess

Att på egen hand försöka ta hand om rekryteringen tar oftast mer tid än vad du tror. Dessutom kan resultatet variera. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, från annonsbeskrivningen till vart annonsen läggs ut. Utöver detta kommer det oftast hundratals, ibland tusentals ansökningar. Att hitta rätt person bland alla dessa kan kännas som en omöjlig uppgift. När du vänder dig till ett rekryteringsbolag går processen betydligt snabbare av en enkel anledning, vi vet vad vi gör. Som rekryteringsbolag har vi trots allt gjort detta tusentals gånger redan.

3. Vi har ett incitament att lyckas

För oss finns det inget bättre än att se en lyckad matchning. Att hitta precis rätt person, någon som inte bara har rätt kompetenser utan även känns rätt som person och som passar in i företagskulturen perfekt. När det går bra för våra kandidater har vi fått ett tydligt bevis på att vi har lyckats med vårt jobb.

4. Använd vår kunskap om marknaden och branschen till din fördel

Arbetsmarknaden förändras ständigt och likaså branschen som helhet. Vi är bland de första som märker av detta, inte minst genom att se hur efterfrågan för olika kompetenser förändras. När du tar in oss som din HR-partner använder vi all vår kunskap för att hjälpa dig utveckla verksamheten och undvika eventuella fallgropar.

5. Lägg fokus på värdeskapande aktiviteter

När du överlåter rekryteringen åt oss frigör du även tid och resurser. Du slipper lägga alltför mycket tid på själva rekryteringen, istället kan du fokusera på den sista delen av processen. Efter att vi har utfört annonseringen och allt bakomliggande arbete ger vi dig ett urval av duktiga kandidater. Dessa kan du sedan intervjua för att själv bedöma vem som passar in i företaget och arbetsrollen bäst. Vi är ett auktoriserat rekryteringsföretag och har flera års erfarenhet av att hitta lämpliga kandidater åt alla möjliga kunder. Med vår hjälp kan du hitta nästa stora stjärna till arbetsplatsen.

Auktorisering ger trygghet

Både jobbsökande och arbetsgivare som söker personal har mycket att vinna av att vända sig till företag som är auktoriserade. Auktoriseringen ger nämligen en trygghet från flera aspekter. För jobbsökande känns det tryggt att rekryteringsbolaget gör sitt yttersta för att hjälpa dig hitta rätt. Arbetsgivare kan i sin tur känna sig säkra över att de anställer rätt person eller personer.

För att bli ett auktoriserat företag inom rekrytering behöver rekryteringsbolaget uppfylla flera krav, från att de sköter verksamheten seriöst och har nöjda kunder till att de har en ordnad ekonomi och mycket mer. Detta ger alla parter en trygghet. Anlita ett auktoriserat rekryteringsföretag för att säkerställa att allt sköts på rätt sätt och att rekryteringsbolaget faktiskt bedriver en framgångsrik verksamhet. Det vinner du på, oavsett om du söker jobb eller vill anställa kompetent personal.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan