Hur ska man tänka för att välja rätt rekryterings- eller bemanningspartner?

Det finns en uppsjö rekryteringsfirmor att välja mellan om du letar efter ett arbete eller behöver hjälp med att fylla en eller flera tjänster. Som i vilken annan bransch som helst finns det bättre och sämre företag även här. Hur går man då till väga för att välja rätt rekryterare eller rätt bemanningsföretag?

Det man direkt kan konstatera är att det ”bästa” rekryterings- eller bemanningsföretaget kommer att se annorlunda ut beroende på vilken arbetssökande och arbetsgivare man frågar. Det man först och främst bör leta efter är en rekryterare som matchar de krav och behov som finns hos en själv. För att lyckas med detta kan det krävas lite egna efterforskningar. Man bör till exempel vara uppmärksam på eventuella varningstecken som dåliga recensioner, långa svarstider och autogenererade svar.

Å andra sidan finns det flera tecken som kan peka på att en rekryteringsfirma är av det bättre slaget. Några av dessa är:

Omdömen och recensioner

Exakt hur trovärdiga recensionssidor är kan såklart diskuteras, men det är oftast inte så svårt att skilja de falska kommentarerna från dem som är äkta. Titta på några olika sidor med recensioner, men glöm inte heller bort att ögna igenom företagets egna kommentarsfält eller case om några sådana finns. Tips på sidor du kan titta på är Linkedin, Facebook och Google+. Hittar du många positiva kommentarer som verkar vara genuina är företaget förmodligen rätt bra på vad de gör.

Specialområden

När du väljer rekryterings- eller bemanningsföretag kan du leta efter sådana som specialiserat sig inom den industri och bransch du vill arbeta eller rekrytera inom. Idag finns rekryterare som specialiserar sig på studenter, arbeten inom marknadsföring, kultur osv. Om du till exempel letar efter en pålitlig receptionist till en verksamhet i Stockholm kan du med fördel vända dig till ett bemanningsföretag i Stockholm som har erfarenhet av att förmedla administrativa tjänster.

Transparens

Kanske ännu viktigare än rekryteringsfirmans erfarenhet är hur öppna de är angående sin rekryteringsprocess. Som arbetsgivare eller arbetssökande bör du ha full koll på vad rekryteraren gör, vad de använder dina uppgifter till och hur de går tillväga för att välja ut kandidater för en tjänst.

Tittar du efter dessa egenskaper hittar du snart ett bra bemanningsföretag i Stockholm. Om du letar efter en pålitlig HR-partner med lång erfarenhet av rekrytering och bemanning kan du vända dig till KFX.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

 

 

 

 

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan