Hur ett bemanningsföretag kan hjälpa ditt företag under och efter pandemin

Sakta men säkert har världen börjat öppnas upp. Folkhälsomyndigheten har börjat lätta på restriktionerna, och samhället återgår till något som i alla fall liknar det normala vi är vana vid. 

Detta är en kritisk tidpunkt för många företag. Många har tvingats att varsla eller avskeda stora delar av sin personal sedan innan. Så vad händer nu när efterfrågan och antalet kunder helt plötsligt återgår till vad de än gång var? Självfallet så saknas arbetskraften för att kunna hantera det.

Lösningen? Ett bemanningsföretag.

Fördelar med ett bemanningsföretag

“Varför ett bemanningsföretag?” kanske du undrar. Varför inte bara anställa direkt och få det överstökat? Framtiden är oviss. Ingen kan med säkerhet veta hur situationen kommer utvecklas, att pandemin verkligen kommer vara över till hösten som många spekulerar. Företag som vill öka sin produktion och kapacitet efter covid vill troligen inte anställa direkt, eller har helt enkelt inte råd att anställa på en gång. 

Ett bemanningsföretag är den gyllene medelvägen mellan att inte anställa alls, och att anställa någon direkt. Nedan är fördelarna med ett bemanningsföretag som gynnar dig under pandemin, såväl som efter.

Flexibel rekrytering på dina villkor

Att anlita personal via ett bemanningsföretag är en behovsbaserad och flexibel lösning. Vi ser till att anpassa din personallösning i takt med att dina behov och förutsättningar förändras. Ett tidsbegränsat vikariat kan mycket väl övergå till ett mer långsiktigt personalbehov. 

Spara tid och pengar

Vid bemanning ligger arbetsgivaransvaret hos bemanningsföretaget som innebär en lägre ekonomisk risk för ditt företag. Det är först när du är redo att anställa som du även övertar det fullständiga personalansvaret.

Samtidigt tar det tid att rekrytera, där felrekryteringar kan stå dig dyrt. Men med ett auktoriserat bemanningsföretag som KFX slipper du oroa dig. I samarbetet med oss kan du vara trygg i att bemanning och rekryteringen sker på rätt sätt, där du har möjlighet att hyra först, anställa sedan.

Rätt person på rätt plats

Med ett bemanningsföretag säkerställer du också att rätt person, med rätt kompetens, alltid finns på den plats där du behöver hjälp. KFX har ett av Sveriges bredaste kontaktnätverk av konsulter och tillsammans hittar vi den ideala personen för ditt företag. Under bemanningstiden får du lära känna konsulten i det dagliga arbetet och en konkret bild av hur hen hanterar olika situationer, och kemin mellan dem och kollegorna.

Konsulten har i sin tid möjlighet att bekanta sig med arbetsuppgifter, processer och företagskultur. 

Om konsulten inte riktigt “klickade” med övrig personal, eller inte uppfyllde era förväntningar finns alltid möjligheten att testa ytterligare konsulter för att hitta den som bäst matchar er och era behov. Både kund och konsult ska vara nöjda och trivas med varandra.

Hitta personal med oss – Bemanningsföretag KFX

Vårt fokus är och har alltid varit att bygga långsiktiga relationer med våra kunder och personal. Det kräver att vi på KFX bemanning är lyhörda och ständigt anpassar oss efter rådande omständigheter. 

Vi bygger vår verksamhet på frasen “Rätt person för rätt plats”, där vi aldrig ger upp förens vi genomfört en lyckad rekrytering eller bemanning. Vi hjälper företag och organisationer att snabbare, enklare och effektivisera hitta den kompetens de behöver i sin verksamhet enligt deras behov och förutsättningar. Kontakta oss idag och få hjälp med att bemanna ert företag.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan