Jobba som administratör

Hitta en administratör med KFX…

… men först och främst, vad är egentligen en administratör?

Titeln Administratör är ett samlingsnamn för jobb som karaktäriseras av sin administrativa natur. En administratör är en person som ser till att verksamheterna inom en organisation eller ett företag fungerar effektivt. Om VD:n är den som överser maskineriet vi kallar ett företag, så är det en administratör som oljar det för att kugghjulen ska rotera smidigt.

 

Denna artikel kommer behandla följande teman:

 • Vad är en administratör?
 • Vad är administration?
 • Vad gör en administratör?
 • Vanliga typer av administratörer och deras administrativa uppgifter

Grundläggande färdigheter av en bra administratör

Vad gör en administratör?

Svaret på frågan: ”Vad gör en administratör?” är inte entydigt då en administratörs arbetsuppgifter kan variera markant beroende på vad för typ av företag eller organisation de arbetar inom.

Den gemensamma nämnaren för alla jobb som administratör är att man helt enkelt har ansvar för något, man administrerar något. Detta kan vara allt från att se till så att information och data är tillgänglig och begriplig för personer som behöver ha åtkomst till det, eller att man utför någon typ av administrativ service för en person.

Typer av administratörer

Eftersom administration är ett så brett område finns det också ett stort antal olika jobbtitlar som administratör. Vissa av dessa jobb, till exempel ”administrativ assistent” och ”programadministratör”, hänvisar till liknande jobb där majoriteten av arbetsuppgifterna överlappar.

Administrativt arbete kan som sagt inkludera en stor variation av administrativa arbetsuppgifter och syftar helt enkelt till det arbete som stödjer företagets kärnverksamhet på ett eller annat vis. Detta stöd kan inkludera allmän förvaltning av kontor, svara i telefon, tala med kunder och klienter, stödja medarbetare och en rad andra arbetsuppgifter.

Nedan är en lista över några av de vanligaste typerna av administratörer:

 •  Administrativa assistenter och sekreterare:
  Sekreterare och administrativa assistenter som utför olika administratör-, receptionist-, och kontorsuppgifter.
 • Fakturerings-, redovisnings- och ekonomiadministratörer:
  Administratör som hjälper till att sköta ekonomin för ett företag i form att ta emot betalningar, hantera finansiell information och föra register över inkomster/utgifter.
 • Receptionister:
  Receptionister utför flera administrativa uppgifter. De representerar företaget och är ofta första personen en kund eller besökare möter och ansvara för att svara i telefon, hjälpa kunder och besvara frågor om organisationen.
 • Informationsadministratörer:
  En administratör som utför flera olika kontorsuppgifter som berör insamling av information användbar för företaget. Detta involverar att söka i databaser, hitta nödvändiga filer/dokument eller föra register.
 • Fastighetsadministratör:
  Administratör som överser att fastigheten och att allting kring den fungerar som det ska för att den dagliga verksamheten ska flyta på obehindrat.
 • IT-administratör:
  Ansvarar för allting gällande IT på kontoret och i byggnaden för att se till så att de anställda ska kunna arbeta effektivt utan störmoment.

 

Hitta administratör(er) med KFX

KFX lever efter mottot: ”Rätt person för rätt position”. Vi hjälper dig hitta en person med den kompetens du behöver för att kunna fylla luckan inom ditt företag eller organisation. Vi har ett av Sveriges bredaste konsultnätverk där du söka bland ett stort antal administratörer med olika kompetensnivåer, arbetslivserfarenhet och specialisering.

För mer information om vår rekrytering och bemanning kontakta KFX direkt redan idag.

Vill du jobba som administratör?

Kontakta KFX direkt så hjälper vi dig hitta jobb snabbt och lätt. Vi söker alltid fler talangfulla administratörer att jobba som administratör-konsult hos oss. Vi är en av Sveriges både ledande och äldsta aktörer på marknaden och kan erbjuda dig en trygghet i vardagen där du snabbt kan kommer in på arbetsmarknaden för att införskaffa dig både arbetslivserfarenhet och bredda ditt kontaktnät.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan