First opinion

Guide om entreprenad i bemanningsbranschen

Entreprenad kanske man främst förknippar med byggföretag, markarbete och röjning men termen används även inom bemanningsbranschen. En entreprenad i bemanningsbranschen innebär att vi tar över helhetsansvaret för driften av en hel avdelning eller servicefunktion inom er verksamhet, till exempel reception, ekonomiavdelning, HR-avdelning eller liknande. Att driva en servicefunktion som ständigt behöver vara bemannad med kvalificerad och professionell personal är tidskrävande, kostnadstungt och komplext. Då kan det vara smidigt att lägga ut verksamheten på en entreprenad. 

I praktiken innebär en entreprenadlösning att vi ser till att det alltid finns utbildad personal på plats, utbildade backups finns tillgängliga och att vi lägger upp för semesterplanering. Vi sätter även upp rutinerna för avdelningen och utvecklar servicefunktionen samt ansvarar för att utbildningsmaterialet regelbundet uppdateras. 

Vi erbjuder skräddarsydda entreprenadlösningar som kan anpassas helt efter behoven och förutsättningarna av er verksamhet. KFX hjälper till att effektivisera er verksamhet och processer där vi kan komplettera, stötta eller helt ta över en specifik avdelning, enhet, funktion eller process inom er organisation. 

Fördelar med personalentreprenad

En entreprenadlösning innebär flera fördelar som inte ingår i vanlig bemanning; fördelar som är speciellt viktiga för en avdelning som alltid måste vara bemannad. På grund av dessa fördelar kallas ibland en entreprenad för “Bemanning Deluxe”.

Backup personal vid frånvaro

Plötslig frånvaro kan snabbt leda till stora och oväntade kostnader samt ökad arbetsbelastning för övrig personal. En entreprenadlösning säkerställer att det alltid finns personal på plats. Med KFX personalentreprenad ingår all uppbackning av ordinarie personal vid planerad såväl som oplanerad frånvaro. 

Endast en fast månadskostnad

Med en entreprenadlösning slipper ni hålla reda på flera olika konsulter. Ni betalar istället bara en fast månadskostnad och låter vår kvalificerade och erfarna personal ta helhetsansvaret för att driva avdelningen. Blir någon sjuk? Inget problem, vi ser till att allt flyter på med upplärd personal som kan just ert företag.

Kontinuerlig kompetens- och verksamhetsutveckling

KFX arbetar med ett långsiktigt kvalitetsarbete och för att hela tiden utveckla entreprenaden. Genom att bland annat titta på kvartal- och halvårsrapporter samt statistik arbetar vi för att effektivisera servicefunktionen tillsammans med er. Vi ställer rätt frågor och tar rätt beslut om åtgärder för att göra er verksamhet ännu effektivare.

Skräddarsydd bemanning året om

Med vår personalentreprenad säkerställer ni en bekymmersfri och fungerande lösning. Vi ser till att rätt personal finns på plats hos er sedan ett, dag ut och dag in, året runt, och anpassar entreprenaden efter skiftande behov och förutsättningar. 

Personalen – KFX främsta resurs

Personalen är och kommer alltid vara vår främsta resurs. Vi satsar helhjärtat på kontinuitet i relationen med våra konsulter och månar om att all personal ska trivas på våra entreprenader. För KFX är det viktigt att vara en bra arbetsgivare och ta ansvar för våra anställda så att ni få tillgång till den entreprenadlösning ni behöver. 

I dagsläget driver KFX flertal entreprenad över hela Sverige, främst inom reception, växel och internservice. De flest av våra entreprenadkunder har varit med oss länge, några av dem sedan KFX grundades på 80-talet. Vill ni bli en av dem? Kontakta KFX idag så hjälper vi er.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan