Fem tips för dig som ska byta jobb

Är du på väg att byta jobb? Grattis! Superviktigt att tänka på är att hålla motivationen uppe hela tiden du har kvar på ditt nuvarnade jobb och fortsätta upprätthålla goda relationer med dina, snart, före detta kollegor och chefer. Särskilt de du kommer att vilja använda som referenser framöver. Du riskerar att skada ditt rykte och, i värsta fall, sätta krokben för dig själva och din framtida karriär om du inte avslutar med flaggan i topp.

Tänk på att:

  • Prata aldrig illa om din nuvarande arbetsplats, chef eller kollegor under en intervju för ett nytt jobb.
  • Förbereda dina referenser på att de förmodligen kommer att bli uppringda. Detta är viktigt för din egen skull också, då ni kan gå igenom vilka punkter referensen i fråga ska fokusera på.
  • Att inte vara hjälpsam vid rekryteringen, anställningen eller upplärningen av din ersättare. Använd inte upp all din semester under uppsägningstiden så att du inte hinner göra en ordentlig överlämning till din efterträdare.
  • Se till att lämna allting strukturerat och med lösenord, instruktioner och andra saker som kan hjälpa din efterträdare tillgängligt. De ska inte behöva ringa upp dig tre veckor senare för att de saknar någonting viktigt.
  • Var nog med att tacka alla de som hjälpt dig i karriären.  Chefen som befordrat dig två gånger – skriv en liten tackhälsning!
Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan