5 sätt de bästa rekryteringsföretagen skapar mervärde för din organisation

Är du säker på att du inte behöver hjälp av ett rekryteringsföretag för att hitta rätt på rekryteringsmarknadenVi är förstås lite partiska i den här frågan, men vi kan garantera att när vi som rekryteringsföretag hjälper dig på rekryteringsmarknaden kommer skapa ett mervärde i varje steg på vägen i din anställningsprocess och för din organisation i sin helhet.

Mycket beror såklart på vilka du arbetar med, och de bästa rekryteringsföretagen jobbar nära verksamheten och förstår snabbt dina behov. De ska inte enbart skicka dig ett antal relevanta kandidater, utan kandidater som passar så bra i ditt team att det får dig att undra hur du tidigare ens klarade dig utan dem. Vare sig du behöver någon på plats, på heltid eller under en period behöver du rekrytera rätt på en gång. En felrekrytering kan bli en både dyr och onödig historia.

Om vi inte dagligen skapar mervärde för våra klienters organisationer har vi inte gjort vårt jobb.

Rekryteringsspecialist på kontoret | KFX

Hur skapar de bästa rekryteringsföretagen mervärde för en organisation?

 1. De når nya kandidater så du inte riskerar att kontakta samma om och om igen

Har du någonsin känt dig som Bill Murray i ”Måndag hela veckan”? Att din personalrekrytering upprepar sig gång på gång och att du aldrig kommer vidare?

Det blir allt svårare att nå nya talanger på rekryteringsmarknaden, och ännu svårare att lyckas anställa någon av dem. De bästa rekryteringsföretagen har stora nätverk av kandidater de underhåller och slipar så att de är redo att skrida till aktion när det perfekta jobbet dyker upp. De bästa rekryteringsföretagen vet också hur man upptäcker nya talangpooler så du ständigt får tillgång till nya och fräscha talanger. Den perfekta anställningen finns! Du behöver bara veta hur och vart på rekryteringsmarknaden du hittar dem.

2. De skickar iögonfallande meddelanden som kandidater faktiskt svarar på

Du behöver hitta och få kontakt med nya talanger, men för att få det behöver ditt meddelande, annons, fånga deras intresse och uppmärksamhet och inspirera dem att svara. De bästa rekryteringsföretagen hjälper dig med en tilltalande annons och får din organisation att stå ut i bruset vilket skapar de bästa förutsättningarna för att nya talanger ska visa sitt intresse för ditt företag.

Det är en väldigt snäv balansgång de bästa rekryteringsföretagen går: att bevara sitt arbetsgivarvarumärke och förbättra kandidaternas upplevelse av ditt företag, samtidigt som de behöver tillämpa strategier och taktiker de vet kommer engagera kandidater. Det är en tuff utmaning, men de rätta och bästa rekryteringsföretagen vet hur de engagerar både aktivt sökande personer, och de passiva som kan tänka sig att byta jobb endast om det perfekta alternativet dyker upp, utan att vara påträngande eller irriterande.

3. De skickar dig endast relevanta och intressanta kandidater

Interna HR-teams som både saknar kapacitet och tid har inte alltid resurserna att titta igenom CV:s, social media och online profiler från hundratals kandidater. Detta är varför automatiserade, AI-styrda CV-screeningverktyg existerar. Men för tillfället är de inte tillräckligt komplexa för att kunna ersätta ett rekryteringsföretag.

Erfarna rekryterare kan snabbt gå igenom potentiella kandidater och kontrollera deras kunskaper, erfarenheter och hur väl de passar in på arbetsplatsen. På bara några minuter kan de identifiera de minsta motsättningarna eller nyckelord ett screeningverktyg kan missa.

4. De är objektiva och externa

Ett rekryteringsföretag ska passa in i det interna HR-teamet som de vore en internt anställd på så sätt att de snabbt ska förstå kulturen, behovet och vilken pusselbit teamet saknar. Externa rekryteringsföretag ska fungera som de vore interna, men en av deras största styrkor är att de kan bistå med ett objektivt perspektiv.

De slipper tänka på interna politiska kamper, partiskhet och kan bistå med en tredje partens insikt i rekryteringsmarknaden, konkurrens på marknaden och i valet av potentiella kandidater.

5. Hjälp hela vägen eller med delar av rekryteringen

I snabbt växande organisationer, som en startup, är ett heltidsanställt rekryteringsteam troligen inte det första ett företag tänker på. Ta hjälp av ett rekryteringsföretag som KFX HR-partner, vi kan hjälpa dig med hela eller delar av en rekrytering. De bästa rekryteringsföretagen kan alltid anpassa sig till det befintliga HR-teamet, så att du kan lita på att de anställer de rätta personerna för ditt företag.

KFX – Det självklara valet av bemannings- och rekryteringsföretag

Är du på jakt efter ett av de bästa rekryteringsföretagen i Sverige? Då har du kommit rätt. Kontakta oss direkt redan idag så hjälper vi dig komma igång på rekryteringsmarknaden och hjälper dig med din personalrekrytering snabbt och enkelt.

 

 

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan