Fem fördelar med att jobba extra som student

Syftet med de allra flesta studier är att börja arbeta inom ett område som du är intresserad av. Det finns flera fördelar med att ta ett extrajobb som student, speciellt om du bor i en storstad som Göteborg eller Stockholm. Vi listar fem fördelar med att jobba extra!

Studenter som står tillsammans | KFX

1. Tjäna extra pengar

Detta är en av de mest självklara fördelarna och för många den huvudsakliga anledningen till att de vill eller behöver jobba extra. Just Göteborg och Stockholm är kostsamma städer och även studentlägenheter kan ha en smärtsamt hög månadshyra, för att inte säga alla andra saker man vill kunna lägga lite pengar på. Många bekostar sina studier med ett lån men det är alltid bra att tjäna lite extra genom att jobba vid sidan av sina studier.

2. Du får arbetslivserfarenhet

Att du har haft ett jobb samtidigt som du studerat ser bra ut på ett CV. Det är trots allt värt en hel del att du har arbetat tidigare, att du har provat på ett yrkesliv, speciellt om du kan visa prov på att du har de färdigheter och erfarenheter som behövs i det nya jobbet. Du kan antingen söka jobb i Stockholm som går i linje med det du vill arbeta med i framtiden eller så kan du försöka hitta ett jobb som kanske inte har samma utvecklingsmöjligheter men som förenklar ditt studentliv.

3. Du får värdefulla kontakter

Visste du att 7 av 10 jobb förmedlas av en kontakt? Detta är statistik från Svenskt Näringsliv och SCB. I praktiken innebär det att du med hög sannolikhet kommer att få tips på jobbmöjligheter genom personer som du känner. Ju fler du lär känna, desto högre sannolikhet att de kan berätta om en jobbmöjlighet för dig. Det kan mycket väl hända att ditt extrajobb som student i Göteborg leder till att du får ditt drömjobb i framtiden!

4. Du kan påbörja din karriär tidigt

Försök att hitta ett extrajobb inom det område som du faktiskt är intresserad av eller som du studerar till. Du kan enkelt söka jobb i Stockholm samtidigt som du studerar. I vissa fall kan arbetsgivaren bli extra intresserad just på grund av att du studerar inom ett område som de sedan kan ha stor nytta av.

5. Du förbättrar viktiga färdigheter

Att få använda sig av koncept och lärdomar som du lärt dig i studierna på ett praktiskt sätt är mycket viktigt. När du jobbar extra får du även möjlighet att öva upp andra färdigheter. Det kan handla om att du blir bättre på kundservice, att du får lära dig ett visst program eller kanske något helt annat du bär med dig senare i yrkeslivet.

Hitta extrajobb som student i Göteborg eller hitta extrajobb i Stockholm

Det finns många möjligheter för ambitiösa studenter att hitta passande extrajobb. Ett tips för att hitta rätt arbetsplats är att ta hjälp av en bemanningsbyrå. På så sätt kan du snabbt komma ut på arbetsmarknaden. Dessa HR-tjänster i Stockholm är mycket uppskattade eftersom de gynnar både arbetsgivarna och studenterna. Gör som tusentals studenter och sök jobb genom en bemanningsbyrå du också.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan