Fördelarna med professionella HR-tjänster

Det finns många anledningar till att anlita ett företag som erbjuder HR-tjänster. Vi går igenom sju olika fördelar som på olika sätt påverkar verksamheten.

Ökad effektivitet

En HR-avdelning kan skötas på många olika sätt. Genom att anlita ett företag som erbjuder HR-tjänster kan du effektivisera detta område. Det kan handla om att säkerställa att det alltid finns tillgänglig personal på en eller flera avdelningar, men det kan även handla om att HR-företaget tar över driften av hela avdelningen. Vid ett sådant fall ser HR-företaget till att avdelningen sköts på bästa sätt, bemannar med rätt personal och samtidigt förbättra tjänsten och avdelningen på bästa sätt.

Kostnadseffektivt

Det kan vara mer kostnadseffektivt att anlita en extern aktör jämfört med att behöva hitta personal. Det går dessutom fortare att välja HR-tjänster jämfört med att själv driva hela processen bakom en rekrytering. I slutändan får du specialiserad personal som utför allt som en HR-avdelning fast till en lägre kostnad.

Återgå till kärnverksamheten

Alla verksamheter har aktiviteter som är mer eller mindre värdeskapande. Det betyder inte att vissa aktiviteter är mindre viktiga, bokföring och löneadministration är väsentliga delar av verksamheten även om aktiviteterna inte genererar några pengar. Med hjälp av HR-tjänsterna går det att fokusera mer på kärnverksamheten, de delar av företaget som verkligen skapar något värdefullt.

Minskad personalomsättning

Genom att kunna fokusera på det viktiga blir det även lättare att hantera personalen och talangerna som finns på plats. Du ger både företaget och personalen bättre förutsättningar för att lyckas, vilket i sin tur kan minska personalomsättningen.

Bättre riskhantering

En av fördelarna med professionella HR-tjänster är att företaget som erbjuder tjänsten vet vilka risker och problem man kan stöta på, samt hur dessa ska hanteras på bästa sätt. Ditt företag slipper uppfinna hjulet igen, istället kan ni ta vara på erfarenheterna, rutinerna och processerna som redan finns på plats.

Bra avkastning på investeringen

Alla företag som söker HR-tjänster i Stockholm eller annan stad är intresserade av samma sak: Är det bättre att anlita ett extern företag jämfört med att ta hand om allt internt? Svaret är ja. Exakt hur bra avkastning du får på satsningen beror på flera faktorer, bland annat hur själva HR-tjänsten är utformad. Det finns mycket att vinna på att lägga över HR-aktiviteterna till ett företag som är experter på detta och dessutom erbjuder en prisvärd tjänst.

Hitta företag som erbjuder HR-tjänster

Det finns ett flertal sätt att hitta passande företag som erbjuder HR-relaterade tjänster, både i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö samt städer som Västerås, Umeå och Sundsvall. Oavsett hur du hittar företaget är det värt att undersöka vilka referenser de har och hur företaget har lyckats med tidigare uppdrag. Det kan även vara bra att be om en lista över HR-tjänster eller åtminstone förklara exakt vilka behov du behöver täcka.

Notera att det kan skilja sig mellan vanliga HR-relaterade tjänster och när företaget tar över hela avdelningen och blir din HR-partner. Det senare alternativet innebär att HR-företaget tar ett större ansvar, vilket även innebär att ditt företag kan frigöra fler resurser.

Börja undersöka möjligheten att lägga över hela eller delar av HR-avdelningen redan idag. Det är aldrig försent att börja effektivisera verksamheten.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan