Därför ska du anlita ett professionellt konsultföretag

Begreppet konsult syftar till en person som är mycket kvalificerad inom ett eller flera områden. Denna person anlitas av företag för att ge råd, utföra analyser eller på något annat sätt hjälpa till med styrandet av en verksamhet. Det är en extern part som inte bara kan bidra med sin kompetens utan även med ett nytt perspektiv. Vanligtvis anlitas en konsult för att lösa ett eller flera specifika problem. Ett professionellt konsultföretag tillhandahåller en eller flera konsulter vars erfarenheter och kompetenser kan vara ovärderliga för företag.

Två personer som skakar hand | KFX

Därför är vi ett av Sveriges bästa konsultföretag

En viktig del av vår verksamhet bygger på att analysera kundernas behov och fylla dessa behov på bästa möjliga sätt. Detta bygger i sin tur på vår förmåga att förstå vad kunden är ute efter, hur deras verksamhet ser ut och exakt hur vi kan lösa dessa behov. I praktiken kan dessa lösningar se ut på många olika sätt, kundbehovet kan trots allt skilja sig åt en hel del baserat på bransch, företagsstorlek och inte minst det specifika behovet. Vi är dock stolta över att kunna säga att vi har lärt oss både ett och annat genom åren. Vår strävan efter att hitta de bästa lösningarna till våra kunder är en bidragande faktor till vår framgång genom åren.

En stor del av vår verksamhet bygger på att erbjuda kompletta HR-lösningar. Vi är ett av Sveriges största konsultföretag och även en av de äldsta. Som HR-konsultföretag kan vi underlätta många delar av HR-arbetet. Vi kan även ta över avdelningen helt och hållet, säkerställa att den drivs på bästa möjliga sätt, utveckla den ihop med resten av kundens verksamhet och se till att arbetsposterna alltid bemannas med rätt personal och en proportionerlig arbetsstyrka. Alltid i enlighet med vad kunden önskar och behöver.

Detta skiljer oss från andra HR-konsultföretag

Vi är väl medvetna om de olika utmaningarna som både våra kunder och vi själva ställs inför, speciellt när det kommer till HR-frågor. Sedan starten i mitten av 1980-talet har vi utvecklat flera tjänster för att kunna tackla dessa utmaningar på bästa möjliga sätt. Som ett auktoriserat bemanningsföretag och rekryteringsföretag kan vi uppfylla alla typer av behov, från direkta och kortsiktiga uppdrag till långsiktiga helhetslösningar och samarbeten.

Anlita en effektiv personalstyrka direkt

Vissa arbetsposter måste alltid vara bemannade. Det gäller till stor del för HR-avdelningen. Det kan snabbt uppstå problem ifall områden som lönehantering, avtalsrätt, arbetsmiljöfrågor och så vidare blir pausade eftersom ingen kvalificerad personal finns på plats. Bemanning är en tjänst som syftar till att alltid bemanna dessa viktiga arbetsposter med rätt personal. Naturligtvis kan vi även bemanna andra avdelningar, från lagret och receptionen till kundsupporten och mycket mer. En stor fördel med denna tjänst är att den gör det möjligt för våra kunder att snabbt ta in tillfällig personal, något som det finns stort behov av vid arbetstoppar.

Hitta personal som passar företagets tjänster och behov

En annan viktig tjänst som vi erbjuder är vår rekryteringstjänst. Uppdraget är enkelt men metoderna betydligt mer avancerade. Rekrytering går ut på att hjälpa företag hitta personal som passar både för arbetsuppgifterna, behovet och även företagskulturen. En stor del av arbetet går ut på att analysera kundens behov och bedöma vilka av de arbetssökande som kommer att passa bäst för jobbet. Därefter utförs annonsering, analyser och inte minst ett flertal intervjuer, allt för att hitta ett antal utmärkta kandidater som kunden kan välja mellan.

Vi hjälper även arbetstagare söka jobb på ett mer effektivt sätt, inte minst för att vi kan matcha deras kompetenser, erfarenheter och personligheter med rätt arbetsgivare. Faktum är att många arbetssökande registrerar sitt CV i vår databas, arbetssökande som vi sedan kan matcha med rätt potentiella arbetsgivare. Sist men inte minst kan vi även hjälpa den nuvarande personalstyrkan med karriärutveckling.

Regelbunden rekrytering och andra HR-tjänster

Vissa företag utvecklas och expanderar i rasande fart. För att hinna med expansionen behöver de kunna fokusera på kärnverksamheten utan att låta andra viktiga områden hamna på efterkälken. Ett sätt att effektivisera verksamheten är genom att anlita oss som en HR-partner. Själva lösningen varierar beroende på behovet men generellt handlar det om att vi tar ett större ansvar, kanske till och med tar över HR-avdelningen helt och hållet. Det blir därmed vårt ansvar att säkerställa att HR-tjänsterna klarar av det nya större behovet. En del av våra uppgifter när vi tar över en HR-avdelning är att ansvara för rekryteringarna.

Allt detta arbete kräver en stor dos tillit från kundens sida. Vi är ett bra konsultföretag i Stockholm som är auktoriserade både inom bemanning och rekrytering. Auktorisationen utfärdas av Almega Kompetensföretagen. Organisationen ställer höga krav på de auktoriserade medlemmarna och dessa krav kontrolleras regelbundet för att säkerställa att alla medlemmar håller högsta möjliga nivå. Några exempel på de krav som ställs är att det auktoriserade företaget ska ha ordnad ekonomi, följa kollektivavtal inom de specifika områden samt att de ska ha en ansvarsförsäkring.

Managementkonsult – en viktig rådgivare för styrelsen

Managementkonsultens roll hos olika företag är varierande, dock med en tydlig röd tråd. Konsulten anses vara väsentlig för de specifika uppdraget, vilket i regel handlar om att hjälpa styrelsen ta bättre beslut. En managementkonsult kan jobba både med strategiska och operationella frågor. För det mesta är dessa konsulter både generalister och specialister, allt i samma paket. Det kan handla om att konsulten har mycket erfarenhet av näringslivet, e-handel eller HR-frågor samtidigt som de är specialister inom IT-system, PR eller något helt annat. Värt att nämna att managementkonsulten har en strikt rådgivande roll och förväntas inte ta några direkta beslut. Det är lätt att förväxla konsultens viktiga roll med den roll som en interrimchef uppfyller.

Ta kontakt med en professionellt HR-partner redan idag

Det finns många fördelar med att anlita en HR-partner som du kan lita på, inte minst för att en HR-partner kan fylla många olika typer av roller inom en verksamhet. Om du har ett företag som växer så det knakar är det hög tid att börja effektivisera bolaget. En bra början är just HR-avdelningen. Det behöver inte alltid betyda att vi tar över hela avdelningen, i många fall räcker det utmärkt med att vi hanterar det arbete som den nuvarande avdelningen inte hinner med. Tids nog kan samarbetet växa eller integreras till kärnverksamheten.

Vi står redo att tackla alla typer av utmaningar, från HR-relaterade uppdrag till rena rekryteringar, bemanningsuppdrag och mycket mer. Gör som många företag har gjort före dig och ta kontakt med oss. Vi lyssnar gärna på vad du behöver och vi tar minst lika gärna fram en eller flera passande lösningar. Oavsett om ditt företag är verksamt i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Umeå, Västerås eller närliggande städer kan vi hjälpa till.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan