Auktoriserat Bemanningsföretag Göteborg

Bemanningsföretag i Göteborg – för företag och konsult

Nästan alla företag har varit med om att någon anställd oväntat säger upp sig eller blir sjuk. En händelse du som arbetsgivare har mycket svårt att påverka, men som kommer att ske förr eller senare. Att sakna strategi och ett etablerat tillvägagångssätt när man plötsligt står utan en viktigt anställd kan göra att det tar längre tid att hitta bra kandidater för att ersätta den tidigare kollegan. I förlängningen kan ditt företag ta skada av inte ha en tydlig plan för att hantera den här typen av händelser.

Den lösning som passar för just ert företags behov beror givetvis på vilken del av företaget som berörs och hur brådskande bemanningen eller rekryteringen är. Här kan ett bemannings- och rekryteringsföretag vara till stor hjälp.

Bemanningsföretag – en resurs för företagen

Ett professionellt och seriöst bemanningsföretag har ett stort register av konsulter och resurser för att möta företagens krav. Vilken yrkesroll ni som företag efterfrågar spelar mindre roll eftersom ett bemanningsföretag har konsulter, eller kan finna lämpliga kandidater, inom de allra flesta områden.

Det kan handla om att använda ett Auktoriserat Bemanningsföretag Göteborg för en ekonomitjänst som snabbt behöver tillsättas eller att hyra in en konsult för att fylla en chefsposition. Oavsett vilket så är ett bemannings- eller rekryteringsföretag en resurs för företag som är intresserade av hyra in eller rekrytera personal. Ett bemanningsföretag är dessutom en mycket bra resurs för de företag som inte har stor erfarenhet av personalrekrytering eller inte har tid och egna resurser att lägga på en rekryteringsprocess.

Kvalitetssäkring och kostnadseffektivitet vid bemanning

Det är ofta mer kostnadseffektivt för företag att använda sig utav bemanning istället för att rekrytera även i ett långsiktigt perspektiv. Först och främst är det kostnadseffektivt för företag med en högre personalomsättning. Detta är en funktion av att företagen enbart betalar för att hyra in personalen och inte betalar arbetsgivaravgifter, vilket iställer betalas av bemanningsföretaget. Notera att det finns en uppsjö av situationer som bemanning är bra alternativ. Fler aspekter kan du läsa om nedan.

  • En fördel med att använda bemanning är att det finns möjlighet att ta in en unik kompetens. Antingen för ett specifikt projekt under en kortare tid eller ett mer långtgående uppdrag under en längre tid.
  • För företag som har ett behov av personal för att t.ex utföra enklare arbetsuppgifter eller testa om ett koncept är gångbart.
  • För företag som har ett behov av personal med hög kompetens för att utföra en specifik arbetsuppgift. Det finns till exempel möjlighet att hyra in managementkonsult eller chef och VD.
  • För företag som inte vet hur stort behov man har av personal i den närmaste framtiden. Ofta rör det sig om producerande företag som har fått in en stororder och behöver personal för att kunna leverera i tid.
  • För företag som har ett behov av mycket personal under en längre tid, exempelvis under ett helt år. I detta fall är det dyrt att visstidsanställa samtidigt som det kräver mycket administration från organisationen. Istället för att hantera all rekrytering själva så använder man ett metod där den enda administrationen är en faktura.

För dig som är intresserad av att vara anställd som konsult

Det finns vissa som har uppfattningen om att konsulter rör sig från uppdrag till uppdrag med otrygga anställningsformer. Detta är inte sant. En konsult som är anställd av ett seriöst auktoriserat bemanningsföretag har samma trygghet som i en konventionellt anställning, med bra lön och bra villkor. Nedan är några av fördelarna med att arbeta som konsult.

  • En väg in på arbetsmarknaden

Oberoende av vilket område du är intresserad av att arbeta inom är att arbeta som konsult på ett bemanningsföretag en bra väg att gå för att komma in i arbetslivet och få en bra karriärutveckling.

  • Trygghet i anställningen

Att vara anställd som konsult är precis lika tryggt som en konventionell anställning.

  • Varierande uppdrag

Som konsult får man prova flera olika uppdrag och anta nya utmaningar på flera olika företag.

  • Kompetensutveckling

Eftersom du som konsult arbetar från uppdrag till uppdrag kommer du i kontakt med nya arbetsplatser och olika sätt att utföra arbetsuppgifter vilket gör att du får en större kompetens inom ditt specifika fält.

  • Ett brett kontaktnät

Likväl som med kompetensutvecklingen kommer du som konsult att träffa många nya människor med resultatet att du får ett stort kontaktnät.

Student? Dags att söka sommarjobbet!

Våren är studenternas tid. För de studerande som går i tankar på att hitta ett sommarjobb eller är sugna att jobba extra under sommaren för att dryga ut kassan är det hög tid att söka jobben. Det gäller att vara aktiv när man som student letar efter sommarvikariatet och andra tjänster.

Under sommaren stannar Sverige – ett påstående som inte helt stämmer. Det är nämligen fortfarande många företag som fortfarande har verksamheterna i full gång eller har extra stor efterfrågan just under sommaren. Men även om en verksamhet har mycket att göra vill den ordinarie personalen självklart ha semester, vilket öppnar dörrar för den som är på jakt efter ett meriterande sommarjobb.

Sommarjobb – mer än bara extrapengar

Att sommarjobba är, förutom en bra extrainkomst, också ett mycket bra sätt att prova på olika områden i arbetslivet. Att arbeta på ett företag innebär att man får se hur arbetet går till i praktiken och även om sommarjobbet är under en kortare period är det ett mycket bra sätt att skaffa sig arbetslivserfarenhet.

Är du studerande som letar sysselsättning för sommaren är det en god idé att kontakta ett bemanningsföretag för studenter i Göteborg eller den ort som är aktuell. Bemanningsföretagen har bra kontakt med företagen och hjälper dem ofta med att hitta personal under sommaren och semestertider. När du arbetar som konsult åt ett bemanningsföretag har du alltid bra villkor och stora möjligheter att knyta viktiga kontakter för framtiden.

Ut i arbetslivet för första gången eller som pensionär

Just för unga och studenter har bemanningsföretagen alltid varit ett attraktivt alternativ för att tjäna lite extra eller komma ut på arbetsmarknaden. Det finns också en viss trend i att pensionärer väljer att återgå till arbetslivet. Vanligtvis inte för att arbeta fulltid, men för att dryga ut pensionen eller för att de vill ha en meningsfull sysselsättning. Ofta har pensionärerna en mycket stor kunskap, vilket är naturligt med tanke på deras många år i arbetslivet. Har som pensionär och en specifik kunskap inom ett visst område är du ofta mycket eftertraktad som konsult.

Kontakta ett auktoriserat bemanningsföretag

Oavsett om du är student som är påväg ut i arbetslivet eller ett företag som är i behov av tillfällig arbetskraft eller en vill rekrytera en ny medarbetare så är ett bemanningsföretag i Göteborg eller någon annan ort i Sverige en bra partner. Kontakta KFX för mer information om aktuella tjänster eller besök hemsidan!

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan