Behöver du extrajobb som student i Stockholm? Så här skaffar du erfarenheter för ditt CV och din karriär

Du vet att hårt arbete lönar sig. Både i skolan och i arbetslivet. I många fall är bra betyg och rätt erfarenheter förutsättningar för att du i framtiden får en karriär som är stimulerande och som också betalar sig. Det är ett stort plus att kunna visa att du företar dig något på loven. Kanske mest för att det ger en bild av någon som kan kavla upp ärmarna, men också för att det ger dig erfarenheter av arbetsrelationer med olika typer av människor. Alla jobb innebär kontakter med människor, så börja träna tidigt! Det är inte lätt att skaffa sig ett sommarjobb, men det finns några saker som gör det lite lättare. Var ute i god tid, var noga med hur du presenterar dig och använd alla dina bekanta och kontakter, eller skapa nya nätverk.

Olika vägar till drömjobbet

Det finns många olika sätt att hitta sysselsättning. Många missar de som är rätt framför näsan. Att prata med vänner och familj, men också att knacka dörr hos företag och butiker som finns i ens närhet. Om du är mer specialiserad och söker extrajobb som student i Stockholm finns en viss efterfrågan. Genom kåren eller andra elevorganisationer kommer tips och råd. På både analoga och digitala anslagstavlor dyker det upp arbetsuppgifter mellan varven. Det finns också yrkesnätverk, fackförbund och konsultföretag som behöver tillfälliga jobbinsatser. Bearbeta dem som du helst vill jobba för, eller är nyfiken på av andra skäl.

Om vill söka jobb i Stockholm finns det också några olika strategier. En del ställen bjuder in till audition och testar din förmåga att hantera kunder eller turister. Staden har ett antal platser som går till 16-åringar, inom kommunal verksamhet, som vård, hemtjänst, på kollo eller i parkerna. Anmäl intresse tidigt under året. Besök Arbetsförmedlingen på nätet, där finns många tips om hur du skriver CV och brev, dessutom naturligtvis många platsannonser. Ladda ner appen som gör det smidigt att hitta och söka arbete. Dissa inte dina fritidssysselsättningar. Om du är duktig på idrott, kreativ med hantverk eller handarbete, hjälper folk med programmering eller läser läxor med skolbarn kan det göra starkt intryck på presumtiva arbetsgivare.

Ett steg i rätt riktning

För den som kommit en bit på väg i sin utbildning är det smart att registrera sig på ett bra bemanningsföretag i Stockholm. Att arbeta som konsult ger många olika erfarenheter från diverse branscher. Det går också att arbeta heltid eller som timanställd. Och är lättare att kombinera med studier på det viset. En minst lika stor poäng är att du bygger ditt nätverk och lär känna nya människor på olika arbetsplatser. Dessutom får du prova på om du har valt rätt utbildning, eller om du får impulser att justera innehållet i studierna också.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan