Behöver du CV-hjälp? Kontakta ett rekryteringsföretag i Stockholm eller andra städer

Såhär under vårterminen är det många studenter som börjar fundera på framtiden efter examen. De flesta ser nog fram emot att äntligen avsluta studierna, samtidigt som det också kan kännas skrämmande att plötsligt kastas ut i en ny verklighet av rekrytering och bemanning.

Men om du börjar förbereda ditt jobbsökande och kontaktar exempelvis ett rekryteringsföretag i Stockholm redan nu kan du ha ett jobb direkt när studierna är slut. Lika viktigt som det är att få till de där sista tentorna, lika viktigt är det att i god tid börja skicka ut intresseanmälan till olika tjänster och företag. Visst kan det kännas läskig till en början men faktum är att jobbintervjuer är någonting man lär sig och blir bättre på ju fler gånger man får prova på det.

Men, vilka är då de bästa knepen för att bli kallad till intervju? Mycket handlar om ditt personliga brev som ska förmedla det allra första intrycket av dig där du beskriver din personlighet, dina kompetenser, drömmar och mål. Här nedanför följer några tips och riktlinjer för dig som vill vässa det där intrycket ytterligare:

Brev & personuppgifter

I värsta fall kan gömda kontakt- och personuppgifter leda till att du faller bort i urvalsprocessen, så se till att placera dessa överst både i ditt CV och personliga brev. Tänk också på att både inkludera telefon- och mailuppgifter. I det personliga brevet har du en chans att berätta mer om dig själv, din personlighet och varför du passar bra för den aktuella tjänsten – se till att ta den chansen men begränsa dig till den information som är relevant för sammanhanget, en lång text uppmuntrar knappast till vidare läsning.

Utbildning & tjänster

När du anger studier och arbetsplatser så ska du alltid börja med det senaste och sedan gå bakåt i tiden. Om du har många års utbildning och flera olika arbeten bakom dig är det vara bättre att fokusera på det som är relevant för tjänsten. Vad gäller arbetslivserfarenhet är det viktigt att få med tidsperiod, befattning, arbetsgivare och när du anger utbildningsdetaljer är det bra att ha med information om skolans namn, ort, utbildningens namn och aktuell tidsperiod. Tänk också på att hålla dessa avsnitt konsekvent formaterade för mesta läsbarhet.

Övrigt

Körkort, språk och IT-kunskaper är andra viktiga delar av ett cv. Var gärna specifik och förklara vilka dataprogram, CRMS- eller affärssystem du har erfarenhet av. Även dina eventuella kunskaper i HTML, CSS eller andra skriptspråk bör inkluderas om det är relevant. Vad gäller dina kunskaper i ”vanliga” språk så bör du beskriva dem med termer som ”Grundläggande kunskaper”, ”Goda kunskaper” och ”Mycket goda kunskaper”.

Visst kan det ta emot lite att sitta ned och finslipa ditt brev och CV. Men, om du börjar redan nu finns det utrymme att förbättra och förfina flera gånger innan sommaren. Tänk på att följa upp dina ansökningar, på så vis kan du få värdefull input om hur du skulle kunna förändra eller förbättra ditt CV ytterligare. Du kan också kontakta KFX för fler tips, de är ett bra bemanningsföretag i Stockholm med god inblick i hur man skriver strukturerat och organiserat. På deras webbplats kan du dessutom registrera ditt CV när du är klar. Lycka till!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan