Att tänka på när du anlitar en HR-partner

Många företag och organisationer anlitar ett rekryteringsföretag för att få stöd och hjälp genom sin rekryteringsprocess. Det kan antingen handla om att helt lämna över ansvaret för rekryteringsarbetet till en extern partner eller lämna över vissa delar för att få stöd och råd igenom processen. Hur lite eller mycket ansvar man än låter rekryteraren ta, är det viktigt att man först kommunicerat sina krav och önskemål. Följande är saker du ska tänka på när du anlitar ett rekryteringsföretag:

Se till att de förstår dina krav

En rekryterare bör ha full förståelse för det företag denne arbetar för. Detta betyder att det inte räcker att bara ha koll på vad som ska stå i jobbannonsen, utan även kunna förstå sig på de osagda krav som finns hos arbetsgivaren. Det kan handla om sådant som värdegrund och företagskultur. Även för att fylla kortvariga vakanser där det exempelvis finns behov av bemanning i Stockholm med kort varsel krävs stor förståelse för arbetsgivaren. Kandidaten/kandidaterna måste vara väl matchade med arbetsuppgifterna för att arbetet ska fortgå som vanligt och utan avbrott.

Separera krav från önskemål

När du är i behov av exempelvis bemanning i Göteborg kan det vara en fråga om tid. Många arbetsgivare önskar att rekryteringsprocessen ska gå fort för att fylla luckor innan det påverkar verksamheten. Ett sätt att snabba på processen är att vara tydlig från början. Vilka erfarenheter och kunskaper är essentiella, och vilka är önskvärda? Finns det kandidater som uppfyller alla dina krav och önskemål är det dem rekryteraren i första hand kontaktar, men är tiden knapp kan det vara smart att ha alternativ.

Engagemang

Att anlita en rekryterare är att samarbeta med en HR-partner. För att samarbetet ska gå så smidigt som möjligt och för att båda parter ska bli nöjda krävs lika delar engagemang och kommunikation. Det du sätter in i samarbetet är det du får tillbaka.

Letar du efter en HR-partner som verkligen förstår sig på din verksamhet och är lyhörd för dina krav och behov? KFX hjälper dig att rekrytera personal i Malmö, Stockholm, Göteborg och på andra platser runt om i Sverige.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan