Arbeta som konsult – hur fungerar det?

HR-avdelningen (HR är en förkortning av engelskans human resources) på ett företag har flera olika uppdrag. Några av dessa är lönesättning, rekrytering, internutbildning och samt personalvård. Idag väljer många företag att outsourca några alla eller delar av dessa uppdrag. Vanligast är att man överlåter sin rekrytering till auktoriserade bemanningsföretag. Att överlåta rekryteringsprocessen till proffs sparar inte bara en hel del tid, utan kan även vara smart ur ett ekonomiskt perspektiv då företaget slipper underhålla sin egen HR-avdelning med den här typen av specialkunskap. Att outsourcing blir allt populärare innebär även att efterfrågan på bra konsulter blir allt större.  Här är några saker som kan vara bra att ha koll på om du funderar på att arbeta som konsult för ett rekryterings- eller bemanningsföretag:

Hur fungerar det?

Att arbeta som konsult hos ett rekryteringsföretag innebär att du är anställd hos rekryteringsföretaget och sedan hyrs ut som konsult åt ett eller flera företag. Vad du arbetar med på företaget/företagen i fråga beror på vad du söker för uppdrag och vad du uppger att du är intresserad av. Genom att registrera ditt CV hos rekryteringsföretaget kan du dels söka tjänster på egen hand och bli kontaktad när något dyker upp som passar dina erfarenheter och kompetenser. När du väl börjar arbeta för en kund har du ofta en egen konsultansvarig på rekryteringsföretaget.

Vad innebär det att vara konsult?

Som konsult är du länken mellan rekryteringsföretaget och kunden som du arbetar för. Detta innebär att du är rekryteringsföretagets ansikte utåt på plats samtidigt som du har en trygg arbetsgivare i ryggen. Själva arbetet kan vara lika utmanande som roligt och du får chansen att dagligen träffa nya människor. Detta innebär att du som konsult under arbetets gång har möjlighet att bredda ditt kontaktnät och skapa värdefulla relationer på arbetsmarknaden.

När och hur?

Som konsult har du stora möjligheter att styra över ditt arbete. Du kan till exempel välja att arbeta extra, deltid eller heltid. I vissa fall blir konsulten överrekryterad till kunden. Vare sig du är student och behöver ett extrajobb eller om du letar efter något mer permanent kan du alltså arbeta som konsult.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan