6 tips för sommarbemanning och semesterplaneringen

Semestern är helig för oss svenskar. Men den är inte på något sätt garanterad. Det är oundvikligt att många vill ha semester samtidigt, speciellt under sommaren. Även om detta är förväntat så krävs det noggrann planering för att arbete som behöver göras faktiskt görs.

Semesterplanering är ett komplext pussel som kräver lång framförhållning för att säkerställa att allas behov och krav uppfylls. Men sällan lyckas man tillgodose allas önskemål utan lite extra hjälp i form av sommarbemanning

Här får du 6 tips för hur du skapar de bästa förutsättningarna för en lyckad semesterplanering och bemanning i sommar. På KFX har vi lång erfarenhet bemanning och rekrytering och kan hjälpa ditt företag att hitta sommarjobbare som säkerställer att du och din personal kan ta ledigt på riktigt.

1. Noggrann organisering är A och O

Noggrann organisering gör det enkelt att sedan överlåta arbetet till extrapersonal via sommarbemanning. Det gör det lättare för dem att komma igång, såväl som bibehålla strukturen tills du och dina medarbetare är tillbaka på plats.  

2. Var ute i god tid

För många går affärerna går ned under sommarmånaderna, men allt måste om än tempot sjunker, rulla på som vanligt. Om du inte redan har en stabil och pålitlig grupp kandidater som kan rycka in när det behövs är det dags att börja leta. Vår bemanningstjänst finns alltid till ditt förfogande. KFX säkerställer snabb och enkel sommarbemanning som kan rycka in när du behöver det även efter sommaren. Vid sjukdom, arbetstoppar eller föräldraledighet.

3. Var proaktivt och flexibel

Proaktivitet, flexibilitet och en kultur som möjliggör frihet under eget ansvar är nyckeln till framgång. Ingen gillar en mikro managing. Ge din fasta personal flexibiliteten att arbeta hemifrån någon vecka på sommaren, lita på att de möter sina deadlines och låt sommarpersonal sköta ruljansen på kontoret. När personal har friheten att ta sina egna beslut blir de mer produktiva, engagerade och gladare!

4. Var transparent och samarbetsvillig

Var transparent med personalens schemalagda semester för att underlätta planering och arbetsfördelning. Denna transparens hjälper de anställda att samarbeta bättre och att ta hand om sina prioriteringar och hårda deadlines innan de går på semester. Det tillåter även ledningen att jämt fördela uppgifter och uppdrag med nåbara deadlines. 

5. Använd automatisering

Utnyttja automatisering genom att skapa automatiska mejlsvar och/eller vidarebefordran till relevant personal. Om du arbetar med kunder, låt dem veta i god tid om någon annan än deras vanliga kontaktperson kommer ha ansvar för dem under sommaren. Förbered och planera runt din sommarbemanning oavsett vem som är på semester.

6. Bygg en lagkänsla inom verksamheten

Anställda som har lite till ingen koppling till varandra vanligtvis i organisationen men som tillfälligt tar över någons arbetsuppgifter under semestern ser det ofta som en börda. De som känner en kamratskap till sina medarbetare ser det dock mer som att de gör sin vän en tjänst. Bygg lagkänsla inom verksamheten där alla delar “bördan” och får en chans att gå sin semester i tur och ordning och vi lovar dig, logistiken gällande sommarmånaderna kommer gå mycket smidigare.

Kontakta KFX för att säkra din bemanning i sommar. Vi har många års erfarenhet av bemanning och rekrytering och kan bistå dig med flexibel extrapersonal under sommarmånaderna. Du kan lita på att vi hittar rätt medarbetare till just din verksamhet. Inget behov är för litet eller stort.

Sök sommarjobb via KFX bemanningsföretag

Är du jobbsökande? Hitta sommarjobb via KFX bemanningsföretag. Vi hjälper dig hitta ett sommarjobb inom bemanning!

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan