Framtida bemannings- och rekryteringstrender | KFX

4 framtida bemannings- och rekryteringstrender – 2021-2022

Aldrig tidigare har så många industrier på en och samma gång fryst sina rekryteringsinsatser – ett tydligt tecken på de historiskt extrema effekterna covid-19 pandemin inneburit för hela världen. Medan man automatiskt förväntade sig stoppad rekrytering för industrier som blivit direkt påverkade, till exempel rese- och transport, restaurang- och hotell samt sport och kultur, så har även strikta anställningsstopp införts inom områden som marknadsföring, tillverkning, ekonomi och många, många fler.

Organisationer över hela världen har desperat försökt hitta sätt att hålla kostnaderna nere, från att sänka löner och begränsa sin marknadsföringsbudget, till att just implementera ett företagsomfattande anställningsstopp.

Det är numera dock bara en tidsfråga innan alla anställningsstopp upphör, om de inte redan gjort det. Men hur kommer bemanning och rekrytering se ut i framtiden? Och är det verkligen “framtiden”, eller är det helt enkelt “dagens” bemanning och rekrytering?

#1 – Framtidens rekrytering och bemanning är digital

“Framtiden för rekrytering och bemanning är digital” är en term som dykt upp lite här och var. Men vad betyder det egentligen?

Det betyder att om digital marknadsföring och digitala anställningsprocesser inte är en del av er anställningsstrategi så är det dags att implementera det idag. Alternativt kan ni ta hjälp av ett bemannings- och rekryteringsföretag som KFX. Vi säkerställer att ert företag syns i alla relevanta digitala kanaler och att rätt person med rätt kompetens anställs för rätt position.

Om ett företag vill nå rätt kandidat på dagens marknad så räcker det inte längre med en enkel jobbannons. Den kommer säkerligen attrahera ett par kandidater men sannolikheten är stor att dessa kandidater frekvent redan besöker er webbplats och aktivt söker efter öppna positioner (med andra ord, de jobbpositioner som redan finns i er databas). Det är inte de individerna ni försöker nå med era rekryteringsinsatser.

#2 – Digitala videointervjuer: Skär ned på tiden att anställa

Digitala videointervjuer är inte längre bara ett ytterligare verktyg i rekryteringsprocessen. De har kommit att bli en väsentlig del för många företag att anställa. Medan vissa tveksamheter om digitala intervjuer kvarstår från både arbetsgivarens och kandidatens sida, till exempel att det är lättare att föra fram sin personlighet i person, så råder det ingen tvekan om att de är här för att stanna.

När anställningsstoppen upphör kommer rekryteringschefer börja att “möta” kandidater – och många kommer att göra det via just video. Det är inte bara på grund av nödvändighet eller restriktioner gällande social distansering, det håller på att bli det nya normala för framtidens bemanning och rekrytering och är ett både snabbare och bättre sätt att söka kandidater i kompetenspoolen.

#3 – Användning av AI i framtidens rekrytering och bemanning

En lista om framtidens bemanning och rekrytering hade inte varit komplett utan att tala om vilken roll AI spela i rekryteringsprocessen. Enligt Gartner använder redan många företag AI-baserade lösningar i deras HR-aktiviteter, anställning och engagemangövervakning. Några exempel på hur AI används i anställningsprocessen inkluderar:

  • Analysera videointervjuer genom att skanna kandidaters ansiktsuttryck, kroppsspråk och ordval
  • Användning av AI-baserade chatbottar
  • Användning av AI-plattformar för att identifiera passiva kandidater och föreslå den bästa tidpunkten att nå ut till dem

Vi kan bara spekulera hur stor roll AI kommer ha i framtidens bemanning och rekrytering. Men om vi observerar vilken effekt AI haft inom andra industrier så är sannolikheten stor att det även kommer få ett stort genombrott inför framtidens rekrytering och bemanning.

#4 – Nya jobbtitlar skapas för det nya landskapet

I och med nya förutsättningar, teknologiska trender och förbättringar ser vi stora förändringar i processerna som kräver hela ny kompetens. Nya jobb och jobbtitlar skapas dagligen som kommer behövas för att hantera och ta kontroll över framtidens nya normala för digital rekrytering och bemanning.

I slutändan är det företag som snabbast kan anpassa sig som kommer ligga före sina konkurrenter. För det krävs att rätt person, med rätt kompetens finns på rätt plats för att anpassa och optimera sin anställningsprocess efter marknaden för att vara den som först når ut till de kandidatpoolerna med flest och bästa kandidater.

Kontakta KFX och vi kan leda ert företag rätt i det nya landskapet.

 

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan