Digital HR Specialist | KFX

3 tips för dig som vill bli digital HR specialist

Digitaliseringen har förändrat förutsättningarna för många branscher. Även för dem som arbetar med HR. Detta bekräftas av en undersökning som genomfördes av HR Almedalen under 2015 och som beskriver digitaliseringen som ett av de hetaste ämnena inom HR-området.

Webbens framfart och den tekniska utvecklingen innebär helt nya möjligheter för många företag. Men, samtidigt gäller det att hålla sig uppdaterad för att inte hamna på efterkälken. För verksamheter som vill effektivisera sitt HR-arbete med hjälp av digitala hjälpmedel är det till exempel bra att tänka på följande:

Börja stegvis

I den uppsjö av nya HR-lösningar som finns att välja på kan det kännas svårt att hitta rätt och veta vart man ska börja. Ett bra sätt är att göra detta stegvis. Förändra inte allt på en gång utan fokusera hellre på de digitala lösningar som gör mest nytta. Om du har svårt att avgöra vilka kompetens, analys eller molntjänster som passar företaget kan du alltid ta hjälp av en HR specialist.

Utbilda personalen

En av utmaningarna för HR-avdelningarna är att få med de anställda på det digitala tåget. Nya system uppfattas ofta som en försämring mot tidigare arbetssätt. Helt enkelt för att det känns ovant. Men om du redan i ett tidigt skede förbereder personalen på förändringen ger du dem också resurser att hantera tekniken. Planera noggrant för nya system och avsätt tid för att informera arbetslaget. Förklara alltid varför just den här tekniken ska användas och se till att erbjuda utbildningar, skräddarsydda för personalens behov.

Väl rätt & användbart

Effektiva digitala system bygger på användbarhet, tillgänglighet och tilltalande gränssnitt som uppmuntrar till enkelt användande. Var kräsen och undersök utbudet noggrant innan du väljer lösningar för ditt företag. Om möjligt är det också bra om du ser till att testa systemen och låter personalen prova de olika alternativen i praktiken. På så sätt blir de också mer involverade i den digitala utvecklingsprocessen.

Om du vill få tips om passande lösningar kan du alltid få hjälp av en HR partner med god insyn i företagets förutsättningar och behov. KFX är ett bemannings och rekryteringsföretag i Stockholm med bred erfarenhet av HR och personalinsatser – kontakta dem redan idag! Mer information hittar du också på deras webbplats.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan