Digital HR Specialist | KFX

3 tips för dig som vill bli digital HR-specialist

Digitaliseringen har förändrat förutsättningarna för många branscher, även för dem som arbetar med HR. Detta bekräftas av en undersökning som genomfördes av HR Almedalen under 2015 och som beskriver digitaliseringen som ett av de hetaste ämnena inom HR-området. Detta har gett upphov till det vi kallar “Digital HR”. Så, vad innefattar digital HR, och hur går ett företag tillväga för att genomföra denna digitala transformering av sin HR-avdelning? Detta är vad vi kommer besvara i denna artikel. Först och främst, vad innebär digital HR?

Vad innebär “Digital HR”?

Digital HR är en processoptimering där sociala, mobila, analys och molnbaserade teknologier används för att göra HR bättre, effektiva och mer sammankopplat. Med andra ord är det ett paradigmskifte för hur HR fungerar.

Användningen av nya teknologier är dock inte vad som gör HR digitalt. Digital HR ska knyta samman kultur, talang, struktur och processer för att balansera effektivitet och innovation, såväl som skapa ett mätbart resultat för hur organisationen kontinuerligt utvecklas.

Tips för att implementera digital HR

Webbens framfart och den tekniska utvecklingen innebär helt nya möjligheter för många företag där det gäller att hålla sig uppdaterad för att inte hamna på efterkälken. För verksamheter som vill effektivisera sitt HR-arbete med hjälp av digitala hjälpmedel föreslår vi på KFX som digital HR-specialist följande:

Börja stegvis

I den uppsjö av nya HR-lösningar som finns att välja på kan det kännas svårt att hitta rätt och veta vart man ska börja. Ett bra sätt är att göra detta stegvis. Förändra inte allt på en gång utan fokusera hellre på de digitala lösningar som gör mest nytta. Om du har svårt att avgöra vilken kompetens, analys eller molntjänster som passar företaget kan du alltid ta hjälp av en digital HR specialist som KFX.

Utbilda personalen

En av utmaningarna för HR-avdelningarna är att få med de anställda på det digitala tåget. Nya system uppfattas ofta som en försämring mot tidigare arbetssätt. Helt enkelt för att det känns ovant. Men om du redan i ett tidigt skede förbereder personalen på förändringen ger du dem också resurser att hantera tekniken. Planera noggrant för nya system och avsätt tid för att informera arbetslaget. Förklara alltid varför just den här tekniken ska användas och se till att erbjuda utbildningar, skräddarsydda för personalens behov.

Väl rätt & användbart

Effektiva digitala system bygger på användbarhet, tillgänglighet och tilltalande gränssnitt som uppmuntrar till enkelt användande. Var kräsen och undersök utbudet noggrant innan du väljer lösningar för ditt företag. Om möjligt är det också bra om du ser till att testa systemen och låter personalen prova de olika alternativen i praktiken. På så sätt blir de också mer involverade i den digitala utvecklingsprocessen.

KFX – Digital HR-specialist

Om du vill få tips om passande lösningar kan du alltid få hjälp av KFX som din digitala HR-partner där vi kan ge en god insyn i företagets förutsättningar och behov. KFX är ett bemannings och rekryteringsföretag i Stockholm med bred erfarenhet av HR och personalinsatser. Vi är en HR-specialist som ser till att din rekrytering går som smord! Kontakta oss direkt för mer information om vilka en HR-specialists arbetsuppgifter är och hur vi kan hjälpa dig.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos KFX.”

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan