HR Konsult | KFX

3 fördelar med en extern HR-konsult från KFX

Du må kunna allt om företagets verksamhet, men är du lika införstådd kring alla detaljer och processer gällande HR? Medan många företag är tillräckligt stora för att kunna ha sin egen HR-avdelning så har mindre bolag inte alltid ekonomin eller behovet av heltids HR-personal. I sådana fall kan det bättre alternativet vara att anlita en extern HR-konsult för att dra nytta av alla fördelarna en kompetent HR-konsult innebär.

KFX är din pålitliga HR-partner som aldrig genar i sin process. Hos oss kan du hyra HR-konsulter för antingen enskilda projekt eller kontrakt som för en tillfällig HR-avdelning. I denna artikel tänkte vi berätta om fördelarna du kan förvänta dig när du anlitar en extern HR-konsult från KFX.

Fördelar med en extern HR-konsult

 

Utifrånperspektiv

Det är enkelt att ett företag fastnar i rutinmässiga processer när de anlitar, bemannar eller tar beslut gällande företagspolicy. Dessa processer bör istället utvecklas via strategier baserat på en sammanhängande HR-strategi utformad av sin HR-avdelning.

En extern HR-konsult för med sig ett nytt utifrånperspektiv gällande anställningsbeslut och policys samt jämför dina policys emot bäst praxis utan att bli påverkad av rutiner och traditioner inom ditt företag. Ibland fokuserar företagsägare så starkt på att få verksamheten att växa att kontraproduktiva policys utvecklas som en extern HR-konsult då kan identifiera åtgärda.

Utveckla interna policys

Att anställa och träna ny personal och ta ansvaret för en avdelningens personal är oerhört viktigt men HR-strategier fokuserar på mer än bara befintliga personalbehov och kan hjälpa till att utveckla policys som behandlar frågor så brett som ledighet till sexuella trakasserier. Genom att hyra en extern HR-konsult kan ditt företag utveckla HR-policys utifrån ett helhetsperspektiv, utveckla processer som förbättrar chansen att behålla och vårda din personal länge.

Hantera möjlighetskostnader

Om ditt företag inte har en dedikerad HR-person så faller det naturligt på dig och andra inom verksamheten att ta hand om alla HR-frågor. Varje minut du eller en av dina medarbetare behöver lägga ned på HR är en minut mindre de hade kunnat lägga på sina primära arbetsuppgifter. Anställningsprocessen kan vara väldigt tidskrävande och genom att hyra en HR-konsult som tar hand om den kommer din personal kunna fokusera på sina egna arbetsuppgifter och det de kan bäst.

Tillsätt ditt HR-konsultjobb via KFX

Kontakta KFX så hjälper vi att tillsätta rätt person med rätt kompetens för ditt HR-konsultjobb. Vi är ett av Sveriges äldsta konsult- och rekryteringspersonal där vi kan hjälpa dig hitta en kompetent HR-konsult i Göteborg, Stockholm, Västerås, Malmö, Sundsvall och Umeå.

Stäng

För att ansöka vänligen fyll i uppgifterna nedan. Du kan bifoga flera dokument genom att trycka på bläddra upprepade gånger och du kan totalt ladda upp 20MB. Maximala storleken för en enskild fil är 1 MB.

Bifoga CV och andra dokument
Error message
Bläddra
Stäng

Tipsa en vän

Har du en vän som skulle vara intresserad av denna artikel? Fyll då i formuläret nedan